Dodik: Položaj Srba u Mostaru je težak i nezahvalan, bez pomaka ka boljem

.
Od 600 zaposlenih u javnim preduzećima i ustanovama samo je osmoro Srba koje su birali ili HDZ ili SDA, rekao je Dodik

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik stigao je u Mostar gdje se večeras sastao sa rukovodstvom Gradskog odbora stranke i članovima stranačkog Predsjedništva.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Mostar Velibor Milivojević, članovi stranačkog Predsjedništva, kao i član Izvršnog komiteta SNSD-a Zoran Tegeltija. Dodik je nakon sastanka rekao da je položaj Srba u Mostaru težak i nezahvalan, bez pomaka ka boljem.

- Od 600 zaposlenih u javnim preduzećima i ustanovama samo je osmoro Srba koje su birali ili HDZ ili SDA. Imamo idejni projekat za izgradnju vrtića i ići ćemo dalje putem Biroa koji ima Vlada. Pokušat ćemo ljudima koji se bave poljoprivredom pomoći na način da ćemo izjednačiti njihov status sa poljoprivrednim proizvođačima u Republici Srpskoj - rekao je on.

Dodik je ponovio da je deprimirajuća situacija srpskog naroda u Mostaru i da će ponovo razgovarati sa partnerima o ovome pitanju. On je naglasio i da se Srbi i Hrvati moraju dogovoriti o položaju ova dva naroda u BiH, jer se, kako je rekao, sa Bošnjacima teško može postići bilo kakav dogovor. 

Dodik će se večeras sastati sa liderom HDZ-a Draganom Čovićem.