Dodik sam sebe prijavio Tužilaštvu iako jučer nije negirao genocid!

dodik

Trebinjski narodni poslanik RS Nebojša Vukanović oglasio se tekstom na svom blogu.

Tekst prenosimo u cjelosti:

“Naš Vođa i „lider“ je prava junačina, ili se bar tako želi predstaviti, što pokazuje i jučerašnja manipulacija sa podnošenjem krivične prijave protiv samog sebe Tužilaštvu BiH.

On želi da se pokaže kao div junak, koji je spreman prvi da stavi glavu na panj i tobože se žrtvuje za svoj narod, pa je prvi dan stupanja na snagu izmjena Krivičnog zakona BiH o kažnjavanju negiranja genocida, koje je nametnuo njegov prijatelj i drag gost u Bakincina za Đurđevdan, odlazeći visoki predstavnik Velentin Inzko, prijavio sebe kako je kršio zakon, jer je javno ustvrdio da nije bilo genocida u Srebrenici.

 

On to nije izjavio juče i danas, već prije 7 dana kada je njegov kućni prijatelj Inzko, koga sada na odlasku odjednom naziva sinom oficira Hitlerovog GESTAPOA,  potpisao sporne izmjene Zakona, a koje su juče stupile na snagu.

Svima je jasno da ova prijava nema nikakve eventualne odgovornosti i da će biti odbačena od sestre iz HDZ-a Gordane Tadić, jer zakon ne važi retroaktivno.

Radi se samo o jeftinom populizmu, manipulaciji i glumljenju velike i hrabre srbende, koja galami i udara se u prsa junačka kad treba narodu odglumiti patriotu, a čim malo zagusti povija se i povlači, prihvata sve što se od njega traži!”, napisao je Vukanović.

Izvor: