Govedarica: Dodik se ponaša u stilu ne gledajte šta radim već slušajte šta govorim

Bivši predsjednik SDS smatra dabi logičnije bilo da taj dokument koji se tiče “Programa reformi BiH” pokaže javnosti

Član Predsjedništva SDS Vukota Govedarica kaže da je neshavljivo da se i dalje krije od javnosti sporazum “trojnog sarajevskog pakta Dodik, Džaferović i Кomšić”.

Zato što se Dodik ponaša kao onaj sveštenik koji je u vrijeme najstrožijeg posta govorio narodu da treba da jede posnu hranu a on mrsio, naravno kad bi ostao sam. Taj nedostojni sveštenik je narodu govorio, ne gledajte šta ja radim već slušajte šta ja govorim. Stvar je sasvim jasna, a ko ja vas ubjeđujem u dobronamjernost nekog dokumenta a ne želim taj dokument da vam pokažem onda imate pravo da sumnjate i potpuno je logično da postavite pitanje zašto on mene ubjeđuje u dobronamjernost dokument a isti je sakrio – rekao je Govedarica u izjavi za Radio Gacko ilustrujući Dodikovo skrivanje od javnosti dokumenta koga je potpisao.

Bivši predsjednik SDS smatra dabi logičnije bilo da taj dokument koji se tiče “Programa reformi BiH” pokaže javnosti.

S druge strane, ako je to neki dokument koji nema veliku i svoju specifičnu težinu zašto tajno ide u sjedište NATO pakta i zašto Nato pakt daje saglasnost na taj document – pita Govedarica.

SDS je, kako kaže, pokrenuo incijativu, nazvanu “Imam pravo da znam” kako bi skupili dovoljan broj potpisa i poručili članu Predsjedništva Miloradu Dodiku da ne može tako da se ponaša i da treba da objavi dokument koji je potpisao u tom trojnom paktu sa SDA, HDZ i DF”.

Upitan da li će taj broj potpisa zaista uticati na njegovo odluku, Govedarica je odgovorio da neće, ali treba pokazati i da ima i onih koji se ne slažu s tim.

Kao da pitate ministra finansija Republike Srpske da li ćete prestati da uzimate kredite i da se zadužujete svakodnevno? Ja sam uvjeren da neće ali ako je Sokrat bio čovjek koji se prije 2500 godina borio za demokratiju i njene vrijednosti u antičkoj Atini kako onda da mi danas poslije 2500 godina sjedimo skrštenih ruku – kazao je Govedarica.