Dodik se požalio: Neko u Ministarstvu vanjskih poslova ne proslijeđuje poštu ni meni kao niti Zoranu Tegeltiji

.
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je u Sarajevu da na današnjoj sjednici Predsjedništva BiH nije bilo saglasnosti u vezi s tačkom dnevnog reda vezanom za ocjenu kvaliteta u srednjem obrazovanju – PISA.

 

Imamo situaciju da oko PISA i drugih stvari nema saglasnosti i najvjerovatnije ću ja na tom pitanju potegnuti mehanizam zaštite vitalnog nacionalnog interesa kroz Narodnu skupštinu Republike Srpske. Mi tražimo da se tu uključe entiteti, a pošto toga nema ja nisam mogao da glasam – kazao je Dodik novinarima nakon sjednice Predsjedništva.   

 

Dodik je kazao da su sa dnevnog reda skinute sve tačke, odnosno materijali Ministarstva vanjskih poslova BiH.

 

- Neko u Ministarstvu inostranih poslova, još uvijek vjerujem da to nije ministarka, ne proslijeđuje poštu ni meni kao članu Predsjedništva, niti predsjedavajućem Vijeća ministara Zoranu Tegeltiji. To je neprihvatljivo i tražimo informaciju o tome - kazao je, između ostalog, Dodik.

 

Prema njegovim riječima, dogovoreno je da izdaju jednu izjavu vezao za epidemiju koronavirusa. Naveo je da je epidemiološka situacija zabrinjavajuća i da je neophodno da se svi još jednom pozovu na oprez i poštivanje mjera jer je očigledno da epidemija ima ekspanziju, a veliki je uticaj i na ekonomiju.         

 

Dodik je kazao da je razgovarano o pitanju ilegalnih migranata u BiH, te podsjetio da je Predsjedništvo ranije tražilo jedan cjelovit pregled i program za rješavanje tog pitanja.      

 

- Mi i dalje mislimo da postoje samo dva načina da se riješi problem migranata. Jedan je da se otvore granice prema EU i da svi oni odu tamo gdje su htjeli ili drugi da se vrate u zemlje iz kojih su došli - rekao je Dodik.