Dodik u dobrom raspoloženju: 'Idemo ka cilju, to je put u Evropsku uniju, ali mi je žao što BiH ide traljavo...'

.
Dodik je najavio i nove projekte, prije svega, izgradnju dionice od Rače do Bijeljine, koja će početi narednih dana.

Povodom svečanog završetka izgradnje mosta preko rijeke Save, kod Gradiške, koji spaja BiH i Hrvatsku, velikom broju zvanica iz političkog, kulturnog i javnog života BiH, Hrvatske i EU obratio se član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.


Krećemo se našem glavnom cilju, da budemo dio evropske komunikacione mreze. U svakom slučaju, zadovoljstvo mi je činienica jer sam i ja ispaćen za sve ovo, jer sam bio na različitim funkcijama dok je trajala izgradnja - u dobrom je raspoloženju rekao je Dodik, prenosi N1.


Dodao je da je u ovaj projekat novčana sredstva uložila Republika Srpska, iako je, kako je naveo, trebalo da se finansira od izvornih srestava BiH. Ipak, zahvalio se i vlastima BiH na doprinosu, Hrvatskoj, EU, koji su učestvovali u ovom projektu. Šaljivo je dodao i da je EU trebalo da izdvoji više novca u ovu svrhu.


Žao mi je što sa hrvatske strane nije završena cesta jer bi onda otvorili saobraćaj. Pokazali smo da možemo izgraditi naš cilj, a cilj je put u Evropsku uniju, iako mi je žao što BiH ide traljavo ka tome - poručio je u svom stilu Dodik.


Ocjenjuje da je svijet trenutno u teškom stanju i ne obećava perspektivu, ali da otvaranje ovakvih mostova daje nadu da će mostovi biti dominantni, a ne oni koji mostove ruše.


Dodik je najavio i nove projekte, prije svega, izgradnju dionice od Rače do Bijeljine, koja će početi narednih dana.