Dodik uputio čestitku građanima BiH: Ovo je značajan datum naše slavne istorije

"Dužnost nam je da se prisjetimo svih onih koji su život dali u borbi protiv fašizma, a svim preživjelim borcima Naronooslobodilačkog rata da čestitamo ovaj značajan datum naše slavne istorije", istakao je Dodik

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je svim građanima BiH 27. juli – Dan ustanka u BiH, poručivši da svi zajedno treba da njegujemo antifašističke tradicije i da se zalažemo za mirna rješenja, čuvajući uspomenu na sve one koji su dali život u borbi protiv fašizma.

Dužnost nam je da se prisjetimo svih onih koji su život dali u borbi protiv fašizma, a svim preživjelim borcima Naronooslobodilačkog rata da čestitamo ovaj značajan datum naše slavne istorije”, istakao je Dodik, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Član Predsjedništva BiH naglasio je da je srpski narod zajedno sa ostalim narodima dao poseban doprinos u borbi protiv fašizma i uspostavljanju mira i slobode u Drugom svjetskom ratu o čemu svjedoči više od milion poginulih, bezbrojna stratišta i spomenici, što je tužni srpski bilans Narodnooslobodilačkog rata, prenosi Fokus.

Borci Narodnooslobodilačkog rata zajedno sa antifašistima iz cijelog svijeta učestvovali su u slomu fašizma, razvoju i očuvanju tradicionalnih vrijednosti slobodarskog naroda – mira i antifašizma”, naveo je Dodik.