Doktor pregledao Putina: "Nijedan vođa na svijetu mu nije ni blizu"

.
Doktor je, prema pisanju ruskih medija, savjetovao Putinu da se više odmara, rekavši da to igra veliku ulogu u dugovječnosti

Ruski doktor pregledao je predsjednika Vladimira Putina (71) jučer tokom njegove prve posjete Čukotki na istoku zemlje. Šef odjela Okružne bolnice Čukotka Denis Klos objavio je procjenu Putinovog zdravlja i rekao da je ono "izvrsno".

 

 

 

O Putinovom zdravlju godinama se priča. U oktobru 2023. stotine hiljada Rusa tražilo je informacije na najpopularnijoj tražilici u zemlji Yandex, nakon što su glasine da je Putin doživio srčani udar dospjele na naslovnice širom svijeta.

- Veseli glas, veseo hod, zdrav razum i razmišljanje. Nijedan politički vođa na svijetu nije Putinu ni blizu - objavila je ruska državna novinska agencija RIA Novosti Klossovu izjavu u izvještaju o "dijagnozi".

Doktor je, prema pisanju ruskih medija, savjetovao Putinu da se više odmara, rekavši da to igra veliku ulogu u dugovječnosti. Usporedio je Putinovo zdravlje sa zdravljem predsjednika Džoa Bajdena (Joe Biden, 81). 

 

-Dob ima kolosalan utjecaj na Bajdena. Iako se čini da ima zdrav način života i prehrane, godine su definitivno uzele svoj danak - rekao je liječnik.

Putin je rekao da dnevno posveti 2-2.5 sata sportu. 

- Najmanje dva sata, nekad i malo više, jer tu je teretana, bazen, sve to skupa, tuširanje, dva i pol sata - rekao je, dodavši da bavljenje sportom treba biti dio svakodnevnog života.