Dolaskom Južnoamerikanaca u Bihać, FK Jedinstvo prodisalo

sdaf

Nakon poprilično loše polusezone fudbalskog kluba Jedinstvo iz Bihaća, s 13. mjestom u 1. ligi Federacije BiH i lošim početkom drugog djela sezone u kojoj su upisali poraz i neodlučeno kod kuće protiv momčad iz Goražda, u trećem kolu na gostovanju protiv Travnika, južnoamerički su igrači napokon imali pravo nastupa, te su odmah osigurali prve bodove za klub na gostovanju.

Južnoamerički igrači su u FK Jedinstvo iz Bihaća dovedeni u suradnji s cijenjenim argentinsko-hrvatskim menadžerom Jadrankom Vladušićem koji je na ovim prostorima poznat od ranije po dovođenju igrača iz Južne Amerike za klubove kao što su Široki Brijeg, FK Olimpik iz Sarajeva, Leotar iz Trebinja i još mnogo drugih.

Novopristigli južnoamerički igrači s visokom razinom igre i kvalitetom odmah su se istakli iz mase, što nije ni čudno pošto su neki od njih nastupali i u Copa Libertadores.

Copa Libertadores je najjače klupsko nogometno natjecanje u Južnoj Americi. Igraju ga prvaci i najbolji klubovi iz zemalja članica Južnoameričke nogometne federacije (CONMEBOL) i Meksika, te je ekvivalent europskoj Ligi prvaka.

Jedan od pristiglih igrača je Nestor Esteche. Napadač koji je nastupao za Guarani iz Sao Paola, te je igrao i prvu paragvajsku ligu. Odmah u prvom nastupu protiv Travnika pokazao da je prva violina kluba iz Bihaća.

Francisco Ladislao Ortega, iskusan je stoper čiji je zadnji klub bio Club Atlético Pantoja iz Dominikanske Republike.

Tu je još, Ignacio Aldabe, hitri igrač i brzo krilo koji je nastupao za Agropecuario Argentino iz druge argentinske lige.

Također, Jedinstvo je dovelo i golmana Franco Ferrarezi koji je nastupao za CA Temperley, također iz druge argentinske lige.

Uz pojačanje ova četiri igrača iz Južne Amerike očito je da se Jedinstvo uzdiglo i da je cilj kluba ostati na što boljoj poziciji na tablici, a uz novi stil ige s Južnoamerikancima u ekipi trener Didić će svakako lakše ostvariti očekivani rezultat i osigurati bolje dane za ovaj klub iz Bihaća.

Sigurno nas očekuje u slijedećim kolima jedno novo Jedinstvo koji će imati prepoznatljivu i lepršavu igru, baš poput tanga.