Dolazi ljeto: Evo važnih savjeta za što tamniji, a zdraviji ten

Ten
Preplanula koža pokazuje da ste vrijeme provodili vani i daje vam zdrav sjaj kada se postigne na siguran način. Redovitim izlaskom na sunce možete dobiti prirodnu tamnu preplanulost.

 

1. Piling kože prethodne noći. Nježno ribajte kožu lufom, spužvom za kupanje ili prirodnim sredstvom za ribanje kako biste uklonili mrtvu kožu i postigli ujednačenu i tamnu preplanulost. Ne trljajte toliko jako da kožu učinite sirovom ili nadraženom. Za prirodni piling piling isprobajte grubu morsku sol, granulirani šećer pomiješan s medom ili talog kave pomiješan s maslinovim uljem.

2. Navlažite losionom. Odaberite bogati losion i nanesite ga na cijelu kožu, usredotočujući se na mjesta koja se teže suše. Također pijte puno vode kako bi vaša koža i cijelo tijelo bili hidratizirani. To će omogućiti da vaša koža s vremenom potamni jer se svaki sloj zamračene kože neće tako lako osušiti i oljuštiti.

3. Nosite kremu za sunčanje. Odaberite kremu za sunčanje širokog spektra koja ima 15 SPF ili više i ravnomjerno ga utrljajte u kožu i po cijelom tijelu. Neka ga prijatelj nanese na leđa ili na druga područja do kojih sami ne možete lako doći. Trebali biste nanijeti kremu za sunčanje 30 minuta prije nego što izađete van. Vodootporna krema za sunčanje izvrsna je za mnoge aktivnosti na otvorenom za koje ćete se močiti ili znojiti. I dalje ga trebate redovito primjenjivati. Ne slušajte uobičajeni mit da ćete bolje ili brže preplanuti bez nošenja kreme za sunčanje! Dobivanje opeklina od sunca zbog nedostatka kreme za sunčanje zapravo ubija stanice kože koje pokušavate potamniti, zabranjujući vam tamno preplanulost i povećavajući rizik od raka kože.

4. Isprobajte akcelerator za sunčanje. Kupite losion ili tabletu za ubrzavanje sunčanja kako biste povećali preplanulost. Štedite ga prije izlaska na sunce i testirajte ga malo vremena kako biste bili sigurni da nema štetnih nuspojava.

1. Izađite kad je sunce najviše. Kratko provedite vani oko 12:00 sati kako biste bili najizloženiji suncu i najveće šanse da preplanete. Imajte na umu da se još uvijek možete opeći ili preplanuti tijekom cijelog dana, pa čak i u oblaku ili hladu.

2. Pročitajte knjigu ili se bavite nekim sportom. Provedite vrijeme na suncu provodeći se uz dobru knjigu ili glazbu, baveći se sportom ili jednostavno baveći se poslovima na otvorenom poput košnje travnjaka.

3. Ponovno nanesite kremu za sunčanje i pijte vodu dok ste vani. U idealnom slučaju trebali biste biti na suncu samo sat ili dva odjednom, ali ako ste duže vani, nanesite kremu za sunčanje svaka dva sata i nakon svakog mokrenja (od plivanja, tuširanja ili puno znojenja). Pijte puno vode kako biste nastavili hidratizirati kožu kako ne biste izgubili preplanuli ten.

4. Promijenite položaj da biste ravnomjerno preplanuli. Ako ležite ili sjedite na stolici, mijenjajte položaje između prednjeg, stražnjeg i bočnog dijela svakih 15 do 30 minuta, tako da posvuda potamnite. Kada ležite na leđima, stavite ruke iznad glave, a glava lagano nagnuta unatrag da biste otkrili unutarnje ruke i vrat. Kada ste na prednjoj strani, ispružite ruke kako bi se vrh ramena i podlaktice sunčali. Imajte na umu da ako se bavite sportom ili bavite bilo čime drugim stojeći, nos, ramena, ruke i zatiljak vjerojatno će dobiti više preplanulosti od bilo čega drugog jer su izravno okrenuti prema suncu.

1. Tuš. Uskočite pod tuš nakon što provedete vrijeme na suncu kako biste uklonili višak kreme za sunčanje, znoja ili pijeska i prljavštine.

2. Hidratizirajte kožu. Nastavite piti puno vode i lokalno nanosite losion kako biste u potpunosti hidratizirali kožu za najbolji ten. Koristite gel aloe vere za dobar način smirivanja kože. Nastavite redovito nanositi losion, odmah nakon izlaganja suncu i prije spavanja.

3. Nastavite s izlaganjem suncu. Provedite na suncu samo sat ili dva dnevno, ali to radite svaki dan. Postupno gradite svoju preplanulu boju za sigurniju, dugotrajniju i postojaniju tamnu preplanulost.