(VIDEO) Dom naroda PSBiH: Usvojen budžet institucija BiH

(BHT) Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine izabrao je članove stalnih komisija tog doma – Ustavnopravne komisije, Komisije za finansije i budžet te Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije.

Za članove Ustavnopravne komisije izabrani su: Sredoje Nović, Lazar Prodanović, Asim Sarajlić, Amir Fazlić, Bariša Čolak i Lidija Bradara.

Članovi Komisije za finansije i budžet u ovom mandatu Doma naroda biće: Nikola Špirić, Dušanka Majkić, Lidija Bradara, Marina Pendeš, Amir Fazlić i Denis Bećirović.

Dušanka Majkić, Mladen Bosić, Marina Pendeš, Zlatko Miletić, Fahrudin Radončić i Amir Fazlić članovi su nove Komisije za spoljnu i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije.

Bošnjački delegat Denis Bećirović tražio je da se u dnevni red uvrsti utvrđivanje odgovornosti za nerad Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, koji devet mjeseci od konstituisanja nije održao sjednicu, ali njegov prijedlog nije prihvaćen.

On je podsjetio da delegati imaju jasno propisane dužnosti i da je Poslovnikom Doma naroda propisano da najmanje jednom mjesečno moraju biti održavane sjednice.

Po završetku redovne, na hitnoj sjednici Doma naroda usvojen je Budžet institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2019. godinu, koji je u srijedu usvojio Predstavnički dom državnog parlamenta.