Dr. Stevanović: Znate li ko je ubica dr. Azre Spahić?

.
Sarajevo je u petak navečer, 26. maja potresla nova tragična saobraćajna nesreća u kojoj je život izgubila mlada doktorica Azra Spahić, a povrijeđene su još dvije djevojke.

Na nju i još dvije pješakinje je u Mercedesu naletio Armin Berberović (1996.) iz sarajevske općine Stari Grad. Bio je pod utjecajem alkohola i nije imao položen vozački ispit.

Jedna od reakcija koja se izdvojila jeste i ona doktora Dragana Stevanovića, koji je i dopredsjedavajući Gradskog vijeća Sarajeva (SDP). Njegovu poruku objavljujemo u cijelosti:

 

"Moja mlada kolegica Azra bila je vrijedna studentica. Završila je fakultet, stažirala i zaposlila se kao ljekar. Sasvim obična, vrijedna i 'nepoznata' djevojka za koju, da nije postala žrtva ubice, se gotovo ne bi ni znalo.

Njen UBICA je od ranije poznat policiji, kažu ima više od 2.000 KM neplaćenih kazni, vozi bez vozačke dozvole, u momentu ubistva je bio pijan. Poznat čaršijski momak, čak je bio na listi jedne ovdašnje političke partije, jer takvi donose glasove.

Znam lično bar deset sličnih vijećnika, zastupnika, delegata, narodnih poslanika, odbornika koji su izabrani jer su 'poznati' i zato što će za njih glasati slični njima. Danas ti prave spektakle u skupšinama, prodaju i kupuju glasove i od njih nam zavisi sudbina.

Moja kolegica Azra nije bila ni na jednoj listi, jer ko će glasati za sasvim običnu 'nepoznatu' mladu doktoricu.

Do kada?

Krajnje je vrijeme da propišemo moralne standarde za one koji će se stavljati na liste i biti birani da zastupaju ovaj zaludjeli narod.

Krajnje je vrijeme da upravo to bude temelj promjena izbornog zakona. Jer, konstitutivnost i legitimno predstavljanje nema nikakve svrhe ako nas predstavljaju nemoralni ljudi i nasilnici, još manje ima 'građanska država'.

Lopovi, kriminalci, nasilnici mogu samo u zatvor, nikako u skupštinske klupe.

ZADNJI JE ČAS DA ZA NARODNE TRIBUNE BIRAMO MORALNE, A ZA ZATVORENIKE I OSUĐENIKE NEMORALNE.

I nemojte me više nikada pitati što će doktor, inžinjer, ekonomista, pravnik, radnik u politici.

Zbog Azre i hiljade Azri moramo to raditi da ne bi radile ubice, dileri, lopovi i njima slični.

KRAJNJE JE VRIJEME DA ZABORAVITE KO JE SRBIN, HRVAT, BOŠNJAK, NAŠ ILI NJIHOV I DA BIRATE MORALNE LJUDE KOJI ĆE MORAL KAO VRIJEDNOST VRATITI U NAŠE DRUŠTVO.

ZADNJI JE ČAS!"

 

Foto:Arhiv