Dragan Bursać gostovao kod Zorana Kesića: David nije umro (VIDEO)

U emisiji “24 minuta sa Zoranom Kesićem” gostovao je Dragan Bursać koji je nedavno proglašen za najboljeg novinara u BiH za 2017. godinu, te osvajač evropske nagrade za kolumnu godine.

Bursać je, između ostalog, govorio o aktuelnoj političkoj situaciji u regionu, ali i drugim događajima koji zaokupljaju javnost, poput slučaja smrti Davida Dragičevića u Banjoj Luci.

Tokom gostovanja Kesić i Bursać su se osvrnuli na izjavu federalnog premijera FBiH Fadila Novalića koji je na obilježavanju Dana pobjede nad fašizmom u Mostaru izjavio kako su se “partizani borili protiv antifašista”.

“Fadil me podsjeća na mene iz petog razreda osnovne škole kada odgovaram istoriju za dvojku”, prokomentarisao je Kesić.

Na pitanje da li je u našim krajevima pobijedio antifašizam ili fašizam, Bursać je odogovorio:

“Fadilova opservacija je jedna od najboljih u BiH. Čovjek je premijer iz hobija, a inače je jedan od najvećih bh. mislilaca 21. vijeka”, prokomentarisao je Bursać Novalićev lapsus.

Tokom razgovora, jedna od tema je bila i smrt Davida Dragičevića u Banjoj Luci.

Na pitanje šta znači pravda za Davida, odnosno pravda za sve nas, Bursać je odgovorio:

“Pravda za Davida je da rukovodstvo policije RS-a podnese ostavku, zato što je riječ o nesposobnim i nemoralnim ljudima. Pravda za Davida i sve nas da se ovaj slučaj dovede u sistem, sistem kojeg u RS-u i Banjoj Luci ne postoji. Tamo može svako da sumnja u bilo koga, što je užasno. David je sahranjen, ali David nije umro, David je među nama”, rekao je Bursać pozvavši sve ljude da stanu uz Davidovog oca i pokret Pravda za Davida.