Drama kod bh. grada: Zapalio kuću u kojoj su bile dvije žene, nađen je u Hitnoj pomoći...

požar
Žene koje su bile u kući, srećom, nisu povrijeđene, a 30-godišnjak koji je zapalio kuću nešto kasnije je primljen u Hitnu pomoć sa opekotinama i povredama nanesenim nožem.

 

Tridesetogodišnji muškarac iz Dretelja podmetnuo je u srijedu požar u porodičnoj kući u mjestu Dretelj kod Čapljine u kojoj su se nalazile dvije ženske osobe koje nisu ozlijeđene.

Kako se doznaje iz MUP-a HNK, Policijskoj upravi Čapljina u srijedu u 17.50 sati dojavljeno je da gori kuća u Dretelju.

Odmah su na mjesto događaja izašli pripadnici policije i Vatrogasne jedinice te utvrdili da je M. B. (1993) iz Dretelja namjerno podmetnuo požar tako što je kanistar sa zapaljivom tečnošću zapalio i ubacio kroz prozor u kuću u kojoj su se nalazile P.  B. (1950) i njena kćerka M. B. (1975) koje nisu povrijeđene, saopćili su iz MUP-a.

Muškarac M. B. je nakon podmetanja požara pobjegao, a policija je objavila i da je ispred kuće zatečen Audi 80 koji koristi B. B. (1990), sin vlasnika zapaljene kuće, s razbijenim staklima.

Nakon toga, Hitna pomoć Čapljina obavijestila je policiju da su primili M. B. (1993) s povredama od noža i opekotinama, a on je izjavio da ga je napao B. B. (1990) iz Dretelja.

Osoba je lišena slobode i u toku je krim-obrada, dodaje se u izvještaju.