Drama u Neumu: Spavali su, a onda im je u kuću ušla narkomanka iz Hadžića

Home

Drama u Neumu: Spavali su, a onda im je u kuću ušla narkomanka iz Hadžića


Prava drama, poput one u najvećim kriminalističkim filmovima, odigrala se prije dva dana u jedinom bosanskohercegovačkom gradu na moru - Neumu.

Redakciji portala Avaz.ba obratio se muškarac inicijala E.O., koji je još u šoku i nevjerici da se ovakav nemili događaj mogao desiti upravo njemu i njegovoj porodici..

Šok i nevjerica

Sve se odigralo u subotu ujutro, oko 4 sata. Naš sagovornik, njegovo troje djece i supruga bili su u dubokom snu.

Vrata od kuće bila su otključana, kao što obično i jesu. Kradljivica je to, smatra on, očigledno znala te je noć prije iznajmila stan u komšiluku da bi se iz neposredne blizine mogla dati u akciju. Ušla je u kuću neprimijećeno, čak četiri puta.

Ukrala četiri mobitela, četiri novčanika i laptop. No, koban po nju bio je posljednji ulazak, kada je svojom nepažnjom probudila suprugu našeg sagovornika.

- Supruga me je probudila, riječima "Odnese ti žena laptop"! Kakav laptop, pobogu?! Ja nemam pojma šta se dešava. Samo sam preko vrata potrčao za njom - govori nam E.O.

Tokom potjere, kradljivica je bacila laptop od E.O., pritom mu nanijevši štetu jer se razbio monitor.

- U svoj toj frci ja sam i pao, udario se u petu. No, nisam obraćao pažnju na to. Vjerovatno usljed ogromnog adrenalina. Sletio sam za njom 30-40 stepenica. Stanem, ona pretrča cestu i sakri se pod Toyotu. Prijatelj mi na obližnoj terasi gleda u nju. Zovnem ga da je on opkoli s jedne, a ja s druge strane - nastavlja on.

Pravila se nevinom

Nakon što su je uhvatili, djevojka iz Hadžića, za koju naš sagovornik tvrdi da je sklona konzumiranju narkotika, pokušala se izvući tvrdeći da je nevina.

 "Nisam ja gospodine, nisam ja". Ma šta nisi? Da mi nije bilo prijatelja, bacio bih je preko ograde - govori nam još uvijek vidno šokirani E.O.

Potom je njegova kćerka pozvala policiju, koja je ubrzo došla na lice mjesta.

_Narkomanka ih je lagala sat vremena da to nije bila ona. Nakon sat, progovorila je. Otkrila je da je u mom komšiluku iznajmila sobu i da je već ranije opljačkala dvije kuće, ali sa manjom vrijednosti ukradene robe od one koju je meni ukrala - ističe E.O.

Nakon što su otišli do njene iznajmljene sobe, pronašli su ukradene mobitele, novčanike i kćerkin mu laptop.

Ukupna vrijednost stvari koje je ukrala porodici E.O. je oko četiri hiljade maraka.

- Sve mi je jasno, ali ne mogu da shvatim kako je uspjela čak četiri puta ući u moju kuću a da je ne čujemo ni ja, ni moja supruga, ali ni naše troje djece. Želim zaista pohvaliti policiju koja je bila krajnje korektna. Također, ovim putem želim upozoriti sve Neumljane, ali i druge građane BiH, da dobro vode računa, jer se ovakvo nešto može desiti svima - zaključio je E.O..
 

 

(Izvor: Avaz.ba)

Tagovi
Objavio: Pon, 14/08/2017 - 13:22

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top