Dramatična situacija u Mostaru: Profesori od huligana branili djecu

J

Nakon što je jutros izbila tučnjava u blizini Srednje mašinsko-saobraćajne škole u Šantićevoj ulici u Mostaru, danas se dogodio novi incident čije su veće razmjere i teže posljedice spriječene zahvaljujući brzoj reakciji i prisebnošću nastavnika.
 

Kako nam je potvrđeno iz škole, oko 12:30 sati dok je trajala nastava, grupa huligana s kapuljačama na glavama i kamenjima u rukama upala je u školu, nakon čega se jedna profesorica ispriječila pred njih, a potom je nastala haotična situacija.

U tom trenutku su se umiješali i drugi profesori, kako bi zaštitili djecu, ali i jedan slučajni prolaznik, kojeg je jedan od huligana udario kamenom u glavu.

Incidenti u blizini škole

- Vjerujte da je to bilo toliko strašno da ne mogu doći sebi - kratko nam je rekla jedna od uposlenica ove škole.

Profesori su posebno ogorčeni time što im mostarska policija nije izašla ususret kada su tražili patrolu nakon prvog incidenta koji se dogodio danas u devet sati, a ne u 10:30 sati, kako su naveli iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.
Pogledajte video ovdje.

Potvrdio nam je to i direktor Škole Ahmet Pelko, kazavši da je do sada nekoliko puta zbog čestih incidenata u blizini i ispred škole tražio policijsku patrolu, ali i od nadležnih postavljanje videonadzora, međutim, tim zahtjevima nikada nije udovoljeno.

O detaljima posljednjeg incidenta nije nam mogao govoriti, s obzirom na to da se, kako nam je rekao,upravo, vratio sa službenog puta.

- Nisam tada bio u Mostaru i sve detalje još nemam, ali ima MUP s obzirom na to da im je profesorica koja je spriječila huligane dala izjavu. S kompletnom situacijom je upoznat predsjednik Školskog odbora, predstavnici Grada Mostara, nadam se da ćemo uskoro imati sastanak, jer ovo je postalo neizdrživo, jer, u pitanju je sigurnost djece. To bi nam svima trebalo biti na prvom mjestu - bio je potresen Pelko.

Bez službenih informacija

Iz MUP-a HNK su nam kazali da još nemaju službenih informacija o ovom incidentu.

Podsjetimo, jutros se iznosilo da je grupa „Ultrasa“ napala nekolicinu maloljetnika u blizini ove škole, međutim, iz MUP-a to nisu mogli potvrditi.