fbpx Drvene naočale Sarajlije Damira Bajraktarevića osvajaju tržište

Drvene naočale Sarajlije Damira Bajraktarevića osvajaju tržište

Home

Drvene naočale Sarajlije Damira Bajraktarevića osvajaju tržište


Dugogodišnji muzičar Damir Bajraktarević iz ljubavi prema muzici počeo je izrađivati drvene gitare, a potom zavolio obradu drveta i počeo izrađivati nakit i u konačnici drvene naočale "Dawood" kojima želi osvojiti domaće i strano tržište.

Mladi Sarajlija nakon završenog postdiplomskog studija nije nastavio raditi u struci, već je otvorio radionicu u kojoj je zavolio obradu drveta i postao sam svoj učitelj, dizajner i menadžer.

Bajraktarević je kazao kako je u izrada gitara spor proces, ali i skup za kupca, što ga je ponukalo da počne proizvoditi još neke manje stvari koje će mu popraviti lični budžet i da je tako došao na ideju izrade drvenih naočala.

Uporedo s učenjem načina obrade drveta, Bajraktarević je samostalno i dizajnirao alat kojim je opremio radionicu u kojoj danas radi.

Ističući kako se brzo uči nešto što istinski zavoliš i u čemu vidiš perspektivu, Bajraktarević je kazao kako je zadovoljan kako se stvari odvijaju na tržištu. Nedavno je ostvario prvu isporuku naočala za Holandiju iz koje je dobio internet narudžbu.

Podsjetivši da je prije početka izrade naočala pola godine samo istraživao o tom poslu, Bajraktarević je kazao kako je u tom periodu u smeće bacio više od 100 naočala dok nije u potpunosti savladao proces obrade drveta.

“Sretan sam da radim nešto što volim i nemam radnog vremena, već radim kad sam raspoložen za to“, kazao je Bajraktarević.

Glavni akter ove pozitivne poduzetnike priče iz Sarajeva kaže kako njegove naočale privlače veliku pažnju javnosti, a prvi kupac mu je kazao kako su svi na ulici gledali u njega i pitali za naočale.

“Za mene je bilo veoma važno da dobijem takvu povratnu informaciju. Važno mi je da se moji kupci osjećaju posebnim kada nose 'Dawood' naočale“, kazao je Bajraktarević.

U narednom periodu Bajraktarević planira otvoriti i vlastiti salon u kojem će prodavati jedinstvene drvene naočale, ali i druge predmete koje izrađuje od drveta, poput nakita i satova.

 

(Izvor: Radiosarajevo.ba)

Tagovi
Objavio: Sat, 22/04/2017 - 16:14

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top