Dugin spominjao i treći svjetski rat: Uspjeh Ukrajinaca u Harkovu je potvrda rata Zapada protiv Rusije

rgddrg

Nije važno čijim se rukama Amerika bori, ali udari "Himarsa" na nuklearku Zaporožje mogu se protumačiti kao pokušaj nuklearnog udara na Rusiju, rekao je

Rusija je već stupila u rat, piše u tekstu koji je objavio ruski filozof i ultranacionalista Aleksandar Dugin, tvrdeći da je posljednji uspjeh Ukrajinaca u harkovskoj regiji potvrda rata Zapada protiv Rusije. Navodi da bi se to vrlo lako mogao pretvoriti u treći svjetski rat. 

- Raspirivanje sukoba na granicama Rusije i direktni udari po njenim regionima – Krimu, Belgorodu, Voronježu, Kursku, Rostovskoj i Krasnodarskoj oblasti – sve su to elementi strategije za gušenje Rusije, odnosno plana “Anakonda” za kojom SAD posežu refleksno, ocjenjuje Dugin, a prenosi portal Fakti.

 

 

 

Specijalna operacija je završena

On smatra da je specijalna operacija u Ukrajini prerasla u rat. I to ne rat između Rusije i Ukrajine, već rat između Zapada i Rusije.

- Nije važno čijim se rukama Amerika bori, ali udari "Himarsa" na nuklearku Zaporožje mogu se protumačiti kao pokušaj nuklearnog udara na Rusiju – upozorava Dugin.

On procjenjuje da bi svi ciljevi novog svjetskog poretka bili ostvareni da SAD i NATO, sa cijelim kolektivnim Zapadom, nisu počeli da pomažu Ukrajini. Ali, pravi rat je počeo. Zapad je prešao sve crvene linije. To je nepovratno.

- Geopolitički rat kolektivnog Zapada protiv Rusije vodi se bez prekida. Samo se etape smjenjuju – hladna zamjenjuje vruću. Sada je vruća, ne može da bude vrelija, a sve je zbog toga što Zapad nije zadovoljan samim postojanjem nezavisne Rusije - smatra ruski geopolitičar.

 

Mobilizacija ruskog društva

Dugin savjetuje da se ponovo izgradi politički i društveni sistem Rusije i proglasi ratno stanje u regionima koji su najugroženiji. Dugin napominje da je potrebno i prestrojavanje ekonomije. Prema njegovom mišljenju, Rusiji je potrebna mobilizacija društva, a ne totalna mobilizacija.

- Potrebni su nam kvalifikovani rezervisti sa vojnim iskustvom koji će dobiti svu potrebnu opremu i kojima će biti obezbijeđeni psihički i materijalni uslovi. Mobilizacija treba da bude i informativna. Ljudima treba objasniti šta su naše tradicije, ideali i vrijednosti za koje sada prolivamo krv, trpimo lišavanja, dobijamo udarce? Zatim ko su naši neprijatelji, otkud njihova mržnja prema nama, zašto su odlučili da nas unište, i kakav svijet žele da izgrade - rekao je Dugin.

Dugin također smatra da je duhovni, vjerski aspekt u središtu globalnog sukoba koji je počeo.

- Rusija je u ratu sa antireligioznom civilizacijom koja se bori protiv Boga i ruši same temelje duhovnih i moralnih vrijednosti: Boga, Crkvu, porodicu, pol, čovjeka - rekao je Dugin

 

 

foto: Twitter