Đukanović vratio na ponovno odlučivanje izmjene zakona kojima se odlažu lokalni izbori u Beranama i Ulcinju

3
Proglašavanjem ovog zakona bi se otvorilo pitanje očuvanja ustavnosti i zakonitosti, te pravne sigurnosti u političkom i pravnom sistemu države, kao i poštovanja ustavne zabrane retroaktivnog dejstva zakona i drugih propisa, pojasnio je Đukanović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović vratio je na ponovno odlučivanje izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi, koji je donijela Skupština glasovima liste "Crno na bijelo", SNP-a i opozicije.

Odluku o raspisivanju lokalnih izbora u Beranama i Ulcinju, podsjeća Đukanović u saopćenju, donio je 26. januara ove godine i stupila je na snagu danom donošenja.

- Želim da ukažem da bi se proglašavanjem ovog zakona, stupanjem na snagu istog i postupanjem Predsjednika Crne Gore saglasno njegovom smislu i duhu, otvorilo pitanje očuvanja ustavnosti i zakonitosti, te pravne sigurnosti u političkom i pravnom sistemu države, kao i poštovanja ustavne zabrane retroaktivnog dejstva zakona i drugih propisa. Na osnovu izloženog, cijenim razložnim da se Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi vrati Skupštini na ponovno odlučivanje - saopćio je Đukanović.

Podsjetimo, Skupština je 4. februara usvojila izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi, kojim je predviđeno da lokalni izbori u 14 opština budu održani u jednom danu.