Đukanoviću hoće da oduzmu luksuzni Maybach, a on vladu optužuje da se svela na dilera automobila

d
Kabinet predsjednika Crne Gore, Mila Đukanovića, saopćio je danas da nadležne službe treba da procjene da li on treba da koristi automobil Mercedes – Maybach koji Vlada namjerava da proda, i ocijenio da se Vlada "svela na dilera automobila".

Novi premijer Zdravko Krivokapić, kazao je da je Vlada u petak odobrila prodaju dva takva vozila u državnom vlasništvu, od kojih jedan koristi Đukanović, i da će novac od prodaje dati socijalno ugroženim građanima, prenosi beogradski Danas.

Đukanovićev kabinet je ocijenio da Vlada prodaje automobile "brukajući državu i funkcije koje trenutno obavljaju".

"Kad bi im taj posao dilera za prodaju auta, na šta su se sveli, pošao za rukom, bio bi to najveći uspjeh u prvih sto dana ove Vlade. Prešućuju pritom kojom brzinom se širi administracija pod njihovim vodstvom, i koliko Maybacha će građani za to platiti. Sreća je ipak po Crnu Goru što sve indicije pokazuju da njihova vlada nije dugog vijeka", piše u saopćenju.

Đukanović kaže da je blindirani auto za predsjednika nabavljen po procjeni nadležnih službi o njegovoj bezbjednosti, te "očekujemo da te službe procjene da li je takav auto više potreban ili nije, i da za to ponesu odgovornost".

"To je jedno tehničko pitanje koje se rješava u komunikaciji službenika određenog nivoa, bez zamajavanja javnosti demagoškim populističkim igrarijama kakvih nije bilo… Kad je ta ista Vlada riješila da izdvaja budžetska sredstva za obezbjeđenje ministrice kulture, nauke, prosvjete i sporta", naveo je predsednikov kabinet.