Duraković: Neću se "savijati" pred politikom koja protjeruje Bošnjake iz entitetskih institucija RS-a, po cijenu svega ja nisam mogao šutjeti

.
Niti sam mogao šutjeti niti ne prijaviti negatora, rekao je Duraković aludirajući na prijavu protiv Milorada Dodika zbog negiranja genocida u Srebrenici

Ćamil Duraković, bivši načelnik Srebrenice i sada već bivši predsjednik Skupštine Općine Srebrenica, oglasio se na svom Facebook profilu povodom njegove današnje smjene i postavljanja novog predsjednika ovog tijela, Salke Tursunovića.

 

Duraković je rekao kako dobija mnogo poruka od građana, te je poručio da se neće "saviti" pred politikom koja protjeruje Bošnjake.

 

- Pošto dobijam mnogo vaših poruka, ukratko ću reći da se NEĆU "savijati" pred politikom koja protjeruje Bošnjake iz institucija entiteta RS, ni nakon smjene, rekao je Duraković.

Kada je riječ o imenovanje Salke Tursunovića na mjesto predsjednika Skupštine Općine Srebrenica, Duraković je ostavio građanima da odluče i sami formiraju mišljenje o tome.

 

- Ako su mene smijenile srpske stranke, jer sam prijavio negatora genocida, a drugi Bošnjak u roku od 15 minuta prihvatio funkciju sa koje sam smijenjen - onda o današnjem postupku tog Bošnjaka (kojeg su izabrali isključivo srpski odbornici) ili zaključite sami ili pitajte njega, kazao je on.