Dva krivična djela u Velikoj Kladuši

sa

 

Velika Kladuša se ovog jutra probudila na -5 stepeni Celzijusa, a prema meteorolozima maksimalne dnevne temperature zraka kretaće se od -1 do 5 stepeni Celzijusa.

U nastavku pročitajte Servisne informacije za ovaj utorak, 13. dan mjeseca decembra 2022. godine.

Servisne informacije započinjemo izvještajem iz Policijske stanice Velika Kladuša čiji su službenici evidentirali dva krivična djela i jedno narušavanje javnog reda i mira. Saobraćajnih nezgoda nema prijavljenih.

Protekla 24h bila su mirna za velikokladuške vatrogasce“ – rekao nam je dežurni Okanović.

Hitnoj službi Doma zdravlja za pomoć su se obratila 43 pacijenta, od kojih je 5 upućeno na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu Bihać. Dežurne su bile doktorice Amra Zulić i Aida Dedić. Isporuka električne energije je uredna.

Za danas nema najavljenih prekida u elektronapajanju. Snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom je stabilno. Iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ uputili su apel vlasnicima privatnih objekata i upraviteljima u stambeno – poslovnim objektima da su dužni zaštititi vodovodnu instalaciju od zamrzavanja, vodomjer i ostale uređaje koji se nalaze u vodomjernom oknu.

U slučaju kvara na vodovodnoj mreži ili vodomjeru, potrošači mogu kvar prijaviti službi za kvarove na telefon broj 066/410 – 087 i poslije radnog vremena dežurnom u telemetrijskom centru Trnovi na broj 066/ 004 – 493. Stanje na putevima i vremenski bilten: Zbog izlijevanja vode na kolovoz na magistralnom putu Bosanska Dubica-Bosanska Kostajnica (u mjestu Špilja) obustavljen je saobraćaj za putnička vozila, dok teretna vozila saobraćaju otežano. Kolovoz je u ostalim krajevima mokar ili vlažan, a zbog niže temperature skrećemo pažnju na moguću poledicu, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Vozače upozoravamo i na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju.

Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme obavezno. Sporije zbog radova saobraća se na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima: Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko), Živinice-Stupari (Đurđevik) i Jajce-Crna Rijeka (Orlovac). Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima lokalno slaba kiša u Hercegovini, na jugozapadu Bosne slaba kiša u nižim, a snijeg u višim područjima.

Dnevna temperatura od -1 do 5, na jugu do 9 °C. Niske temperature predstavljat će najveći problem za stanovništvo. Hronični bolesnici, naročito astmatičari i osobe sa kardiovaskularnim problemima, trebaju se suzdržavati od jačih fizičkih napora i izbjegavati boravak na otvorenom.

Neophodno je posvetiti pažnju adekvatnom odijevanju i zaštiti od hladnoće.