Dvije saobraćajke i 82 pacijenta u Hitnoj u Velikoj Kladuši

.

– 82 pacijenta zatražila su pomoć u Hitnoj medicinskoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša. Jedan pacijent je upućen na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu u Bihać. Dežurni su bili dr. Mustafa Hodžić i dr. Amra Zulić.

– Službenici Policijske stanice Velika Kladuša su u protekla 24h evidentirali dvije saobraćajne nezgode i jedno narušavanje javnog reda i mira. U jednoj saobraćajnoj nezgodi jedno lice je zadobilo lakše tjelesne povrede.

– Elektronapajanje je stabilno, saznajemo iz Poslovnice Elektrodistribucije Velika Kladuša.

– Vatrogasci su imali mirna protekla 24h, saznajemo od dežurnog Kapića.

– Danas će biti sunčano uz malu oblačnost. Vjetar slab do umjeren u zapadnim područjima Bosne i u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 34 do 41 °C.

– Biometeorološke prilike će nepovoljno djelovati na većinu populacije zbog vrlo visokih temperatura i sparine. Od meteopatskih reakcija moguće su glavobolja, nervoza, malaksalost, dekoncentracija. Vrijednosti UV indeksa će biti vrlo visoke, stoga je neophodno posvetiti pažnju zaštiti od sunca.

BIHAMK

– Zbog održavanja Međunarodne auto trke na brdskim stazama, danas će u vremenu od 08 do 20 sati biti obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Cazin-Srbljani-Ostrožac. Za vrijeme obustave vozila se usmjeravaju na regionalne puteve.

– Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Izačić, Bosanska Gradiška, Gradina, Bosanski Brod, Orašje, Zupci, Deleuša i Hum. Na GP Velika Kladuša – Maljevac kraća zadržavanja su na izlazu i vozila se propuštaju kroz dvije kolovozne trake.

Na ostalim graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.