Dvije saobraćajne nesreće u Velikoj Kladuši

.

– Kako bi brže i kvalitetnije odgovorili na potrebe građana za administrativnim uslugama Općina Velika Kladuša je odlučila da će ova subota biti radna i da će građani moći na taj dan biti u mogućnosti koristiti usluge šalter sale i matičara.

– Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša pružila je zdravstvenu zaštitu za 47 pacijenata. Dežurni doktori Aida Dedić i Mustafa Hodžić na dalje liječenje u KB Bihać uputili su jednog pacijenta.

– Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedno krivično djelo, dva slučaja narušavanja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode gdje su u jednoj dvije osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

– Velikokladuški vatrogasci nisu imali zabilježenih intervencija.

– Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U ranim jutarnjim satima u centralnim i sjevernim područjima Bosne su mogući pljuskovi sa grmljavinom. Poslije podne ili krajem dana lokalni pljuskovi se očekuju u istočnim, jugoistočnim područjima Bosne i ponegdje na istoku Hercegovine. Dnevna temperatura od 27 do 34, na jugu do 40 °C.

– Jutarnji sati će biti ugodniji, dok bi u nastavku dana, usljed visokih temperatura, kod osjetljivih osoba moglo doći do izraženijih tegoba, stoga je preporučljivo suzdržati se od jačih fizičkih aktivnosti i po potrebi reducirati boravak na otvorenom. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja i vrućine.

– Međunarodni dan sportskih novinara obilježava se 2. jula u znak sjećanja na taj datum 1924. godine, kada je u Parizu osnovana Svjetska udruga sportskih novinara.

– Ujedinjeni narodi su 1992. godine donijeli odluku kako se Međunarodni dan suradnje obilježava svake prve subote u julu. Cilj dana suradnje je rješavanje globalnih pitanja, kao i jačanje i proširenje suradnje između međunarodnih udruga i brojnih aktera, uključujući i suradnju s državom, na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou.