Dvojica policajaca u Bečkom Novom Mjestu osumnjičeni za pljačku

l

Wiener Neustadt/Beč – U Bečkom Novom Mjestu u tijeku je istraga protiv dvojice policajaca zbog sumnje na razbojništvo.

Jedan od muškaraca navodno je oteo paketić duhana od dječaka, potvrdio je u srijedu glasnogovornik policije Raimund Schwaigerlehner prema medijskim izvješćima. Zaposlenici u dobi od 22 i 24 godine suspendirani su i pokrenut je disciplinski postupak. Mlađi muškarac je u međuvremenu napustio izvršnu vlast.

Dvojica dječaka čekala su taksi u ranim jutarnjim satima 18. rujna kada se incident dogodio, rekao je glasnogovornik. Oštećeni su obavijestili policiju, kolege. Prema riječima Schwaigerlehnera, 22-godišnjak i 24-godišnjak bili su pod utjecajem alkohola. Daljnju istragu preuzeo je Državni ured kriminalističke policije Donje Austrije (područje pljačke). Prema riječima glasnogovornika policije, već je podnesena prijava državnom odvjetništvu u Bečkom Novom Mjestu.

Istrage su u tijeku i protiv 25-godišnjeg policajca iz okruga Mödling. Muškarac je optužen da je 20. rujna u Beču-Alsergrundu verbalno prijetio nožem zaposleniku restorana i zaštitaru. Osumnjičenik je zaustavljen u sklopu potjere i oduzet mu je nož. Alkotestom mu je utvrđena vrijednost od 2,58 promila. 25-godišnjak je prijavljen i, kako je priopćeno iz Ravnateljstva državne policije Donje Austrije, suspendiran. I u ovom slučaju poduzete su disciplinske mjere.