Džaferović čestitao Bidenu: Siguran sam da će prijateljski odnosi SAD-a i BiH biti osnaženi

dzaferovic
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović čestitao je predsjedniku SAD Joeu Bidenu na preuzimanju ove dužnosti.


"Poštovani predsjedniče Biden, od srca Vam čestitam polaganje zakletve i zvanično preuzimanje dužnosti predsjednika Sjedinjenih Američkih Država. Potpuno sam siguran da ćete svojim iskustvom, demokratskim kapacitetom i politikom koja promovira slobodu, jednakost i poštivanje ljudskog dostojanstva, uspješno prevazići sve izazove s kojima se susreće američka nacija", kazao je Džaferović.

Kako je dalje kazao, Bidenovo nadahnuto obraćanje naciji na inauguraciji ulijeva nadu ne samo velikoj američkoj naciji, nego i svim dobronamjernim ljudima širom svijeta da je pred svima period globalne stabilizacije, razumijevanja i obnove multilateralizma kao mehanizma koji garantira napredak cijelog svijeta.

"Cijeneći Vas kao velikog prijatelja moje zemlje, siguran sam da će tokom Vašeg mandata prijateljski i partnerski odnosi Bosne i Hercegovine i SAD biti dodatno osnaženi u obostranom interesu.
Molim Vas da moje čestitke prenesete i Vašoj potpredsjednici Kamali Harris. Neka Vam Dragi Bog pomogne u Vašoj misiji", poručio je Džaferović.

Joe Biden danas je položio zakletvu i postao 47. predsjednik SAD-a.