Džaferović: Dodik je htio poniziti Predsjedništvo, a ponizio je samog sebe- Ipak postoje znakovite promjene u njegovom ponašanju

asd
Pristao je da neke tačke ne budu na dnevnom redu istakavši da je najbolje da ne budu na njemu ako će propasti

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović govorio je nakon sjednice Predsjedništva BiH istakavši kako još jednom nisu donijeli nijednu odluku, jer je Dodik nastavio sa blokadom rada glasanjem protiv svake tačke. 

- Ima jedna znakovita promjena u odnosu na dosadašnje ponašanje Milorada Dodika. Postoje tačke za koje je jako zainteresiran, pristao je da neke tačke ne budu na dnevnom redu istakavši da je najbolje da ne budu na njemu ako će propasti. To su određene tačke koje se tiču finansijskih aranžmana, rekao je Džaferović.

Džaferović je napomenuo kako su na sjednici započeli razgovore o ugovoru države BiH i Islamske zajednice u BiH. Napominjući kako će institucije morati funkcionisati, Džaferović je dodao kako očekuje ozbiljniji angažman međunarodne zajednice u rješavanju ove krize, kao i sve češće najavljivanih prijetnji o otcjepljenju.

- Imao sam kontakte sa predstavnicima međunarodne zajednice, mora se nešto uraditi. Ona ima mandat da pomogne BiH, očekujem njenu snažniju reakciju. Također, i bh. pravosuđe bi trebalo reagovati - izjavio je Džaferović.

Na kraju se osvrnuo na današnje Dodikovo sijelo u Predsjedništvu BiH koji je doveo harmonikaša i u društvu drugih predstavnika iz RS-a zapjevao. 

- To je bio pokušaj da se ponizi Predsjedništvo. Završen je na samoponižavanju tih aktera. Napravili su predstavu o sebi - poručio je Džaferović.