Džemo pijan vrijeđao suprugu, punicu i policajca

Policija

Okružno javno tužilaštvo u Doboju objavilo je detalje uznemirujuće optužnice koja se podigla protiv nasilnika u porodici Džemala K. zvanog Džemo.

On je: “U dužem vremenskom periodu nasiljem, drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrožavao spokojstvo i tjelesni integritet svoje supruge K.Š., i ostalih članova svoje porodice, da bi tako i dana 06.07.2023. godine u mjestu M., grad Doboj, oko 15 sati, svjestan da svojim ponašanjem može ugroziti spokojstvo svoje supruge K.Š., a što je i htio, pa nakon što se prethodno doveo u alkoholisano stanje sa koncentracijom alkohola u krvi od 1,72 g/kg alkohola u krvi došao u porodičnu kuću u kojoj zajedno boravi sa svojom suprugom K.Š. i njihovom zajedničkom djecom K.A. i maloljetnom …. koja je rođena 2007. godine, a u kojoj se tad nalazila i njegova punica Z., najprije prišao Š. i sa istom započeo verbalnu raspravu u prisustvu zajedničke djece govoreći joj “grobu jedan”, te je udario ramenom i odgurnuo, zbog čega je Š. otišla u spavaću sobu i pozvala policiju, te je za njom išao i Džemal, govoreći joj “grobu jedan gdje mi je oružje”, nakon čega je oštećena zajedno sa djecom pobjegla iz kuće.

Isti je nastavio da je verbalno vrijeđa, pa po silasku sa sprata kuće prišao svojoj punici S.Z. i istu verbalno vrijeđao, pa po dolasku policijskih službenika, radi postupanja po prijavi, oko 16 sati, upućivao razne prijetnje policijskim službenicima Č.O. i S.N., govoreći im “ne možete vi meni ništa”, “u moje dvorište si došao”.
Kada mu je policijski službenik Č.O. saopštio da je lišen slobode isti se silom opirao lišenju, odnosno sprečavao službeno lice da izvrši službenu radnju lišenja slobode na način da je policijskom službeniku S.N., koji ga je uhvatio za desnu ruku u namjeri da ga dovede u položaj za lišenje slobode, nanio tjelesne povrede u vidu uvrtanja lijevog ručnog zgloba i oguljotina kože na desnoj podlaktici.”
Foto: Ilustracija