Efendić objavio video za koji tvrdi kako dokazuje da su vijećnici Četvorke glasali s kamerom u olovci

.
Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, koji je jučer optužio vijećnike stranaka Četvorke da su na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća glasali olovkom s kamerom, danas je objavio i snimak za koji tvrdi da to dokazuje.

"Sva sreća pa se sjednice vijeća prenose online. Cijeli snimak konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća nalazi se na YouTube kanalu općine još od srijede. Na tom snimku jasno se vidi kako specijalna olovka sa kamerom cijelo vrijeme kruži između vijećnika Četvorke kao štafeta”, objavio je večeras Efendić.

 

Kako je napisao, danas “cijeli dan pokušavaju ismijavati informaciju” koju je on sinoć objavio, praveći neke fotomontaže koristeći njegovu sliku sa olovkom.

 

“Međutim, nisam ja koristio tu olovku, nego njihovi vijećnici ‘hrabri, časni i pošteni’. To je činjenica kojoj su svjedočili svi prisutni. A u ovom kratkom isječku sa sjednice cijeli taj skandal se više nego jasno vidi”, napisao je Efendić.

 

Podsjetimo da je Efendić jučer rekao da su vijećnici Četvorke bili natjerani da glasaju svi istom olovkom koja je u sebi imala kameru.

"To je samo po sebi neviđeni skandal i narušavanje principa tajnosti glasanja. Ali oni čija riječ ne vrijedi ništa, ne mogu vjerovati ni drugima na riječ. Naređenje o takvoj vrsti glasanja došlo je direktno iz vrha NiP-a, od Konakovića i Ademovića, a na samoj sjednici provedeno od strane generalnog sekretara NiP-a Mirze Selimbegovića", napisao je Efendić.

POGLEDAJTE VIDEO OVDJE