Emdžad Galijašević izjasnio se da nije kriv

Na danas održanom ročištu u Općinskom sudu Bihać optuženi bivši gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević, njegova supruga Adelaida Galijašević i savjetnik Smail Toromanović, izjasnili su se da nisu krivi za krivična djela koja im se u optužnici stavljaju na teret. 

Optužnica bivšeg gradonačelnika Bihaća Emdžada Galijaševića i njegovog savjetnika Smaila Toromanovića tereti za zloupotrebu položaja i uzimanje procenta od sredstava koja su isplaćiva iz gradskog budžeta za pružene usluge.

Prema navodima optužnice vlasnici Fimri HC-ING, Zuban doo i Behić Sanny Boy da bi naplatili potraživanja od gradske uprave u 2015. i 2016. godini morali su davati procenat i predati ga tadašnjem savjetniku Smailu Toromanoviću. Iznosi su se kretali od 6 do 25 hiljada KM, navodi se u optužnici. Tužilac u postupku Adnan Tulić zatražio je oduzimanje imovinske koristi od sve troje optuženih.

Da podsjetimo, bivši gradonačelnik Galijašević, njegov savjetnik Toromanović i supruga uhapšeni su 10.juna 2016. godine, kada su uzeli novac od direktora kompanije "Behić Sanny Boy".

Inače, glavni pretres u ovom postupku trebao bi se održati u roku od mjesec dana. Međutim, u iznimnim slučajevima ili zbog složenosti i obimnosti dokaznog materijala rok se može produžiti za još jedan mjesec - što bi se, prema navodima tužioca Adnana Tulića u ovom slučaju moglo i desiti.