Enes Zećirević za dvije sedmice protiv Tayara Mehmeda

Jedan od najboljih bosanskohercegovačkih profesionalnih boksera Enes Zećirević (17-3) nastupit će za dvije sedmice na bokserskoj priredbi u Ženevi.

Zećirević ide u osvajanje novih bodova na svjetskoj rang-listi, a protivnik mu je predstavnik Bugarske Tayar Mehmed (7-32-3). Iako se radi o bokseru koji ima samo sedam pobjeda i 32 poraza neka vas ne zavara njegov skor.

Radi se u najmanju ruku o neugodnom protivniku koji je samo tri puta u karijeri poražen prekidom pa je tako mučio neke od najboljih boksera svijeta među kojima se izdvaja trenutno 14. bokser svijeta Matty Askin, a iza njega se na svjetskoj rang-listi nalaze bokseri s puno boljim skorovima: 30-27, 20-18, 11-5, 5-0, 4-0…

Ovo će za Zećirevića biti prvi meč nakon skoro godinu dana. Početkom novembra prošle godine u meču na 12 rundi za evropsku EBU titulu poražen je sudačkom odlukom od Yoanna Kongoloa (11-1) koji je trenutno 43. bokser svijeta u konkurenciji 1040 boksera.

Najteži protivnik u karijeri bio mu je bivši IBO prvak svijeta Umar Salamov (22-1) koji je protiv Zećirevića slavio pobjedu odlukom sudaca nakon 10 rundi, a koji je prošle godine nokautirao mostarskog boksera pod hrvatskom zastavom Emila Markića (28-2)