Epilog prošlosedmičnih hapšenja u Tuzli, Lukavcu i Kalesiji: Određen pritvor za 11 osoba

Općinski sudovi u Tuzli i Kalesiji odredili su mjeru jednomjesečnog pritvora za 11 osoba koje su osumnjičene za produženo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Sud u Tuzli odredio je pritvor za osam osoba, dok je Općinski sud u Kalesiji pritvor odredio za tri osobe. 

- Mjera jednomjesečnog pritvora je određena za Denisa Bešića (36), Jasmina Hajdarevića (48), Edina Bešića (25), Ahmeda Jahića (25), Admira Hadžića (40), Nevresa Smajića (56), Ismara Hodžića (23), svi iz Tuzle, Murisa Hodžića (26) iz Lukavca, te za Husejna Ikanovića (48), Osmu Musića (39) i Elvira Imamovića (29) iz Kalesije – navodi Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Općinski sud Tuzla je odredio mjere zabrane napuštanja boravišta i oduzimanja putne isprave za Mariju Laktašovu iz Slovačke, nastanjena u Tuzli, dok je istraga otvorena protiv još četiri osobe zbog istog krivičnog djela. Dvije osobe nalaze na izdržavanju kazne zatvora po ranijim presudama, jedna osoba je na bolničkom liječenju i jedna je trenutno nedostupna organima krivičnog gonjenja.

Spomenuti su osumnjičeni da su u periodu od novembra 2018. do maja 2019. godine nabavljali, pakovali i većem broju osoba u Tuzli, Kalesiji i šire prodavali opojne droge heroin, kanabis sativa (marihuana) i tablete „ suboxone“, prenosi Dnevni avaz.

Prilikom obavljenih pretresa pripadnici MUP-a TK su pronašli određenu količinu droge, dok je prilikom ranije provedenih istražnih radnji dokumentirano više radnji koje im se stavljaju na teret. Istraga u ovim predmetima je u toku.