Ermin Beganović iz „AK“ Krajišnik ostvario 2 nova lična rekorda i vrijedne bodove u Sloveniji

atletika
Proteklog vikenda u Ljubljani održano je Prvenstvo Slovenije za juniore, atletičare uzrasta 2004/05 godište. Zahvaljujući odličnim rezultatima i normama koje ima član AK „Krajišnik“ Ermin Beganović i njegov trener Velmir Zahirović bili su gosti na ovom takmičenju.

 

Beganović je prvog dana nastupao u disciplini 400 metara postavivši svoj novi lični rekord za čak 77 stotinki, dok je drugog dana nastupao u disciplini 800 metara takodjer istrčavši svoj novi lični rekord za sekundu i 19 stotinki, rezultat 1:58,25 u disciplini 800 metara je ujedno i najbolje vrijeme BiH kako za mladje juniore kojima Ermin pripada po godištu 2006/07. tako i za juniore 2004/05. godište.

Valja istaknuti da bi ovaj rezultat bio uveliko bolji da Ermin nije imao peh u vidu saplitanja od drugog takmičara u ključnom momentu utrke pred sami finiš gdje je potpuno ispao iz ritma.

Sa dva nova lična rekorda u dva dana s ovim je Ermin najavio dobru formu te spremnost da već za vikend u Zenici na Prvenstvu BiH za juniore 2004/05 godište krene u odbranu titule prošlogodišnjeg juniorskog prvaka BiH na 800 metara i titule viceprvaka na 400 metara.

Ono što je velika stvar za AK „Krajišnik“ je da su oba ostvarena rezultata u Ljubljani iznad 800 bodova prema bodovanju po svjetskim atletskim tablicama što je uistinu veliki rezultat i rijetkost da jedan tako mlad atletičar ostvaruje toliko bodova u dvije discipline.

Ovom prilikom iz AK „Krajišnik“ se, pored prijateljima iz slovenske atletike koji su im omogućili nastupe, posebno zahvaljuju Krajišnicima u Sloveniji za gostoprimstvo i podršku.