Escobar danas u Banjoj Luci: Sastat će se sa predsjednicima SDS-a i PDP-a

asd
Zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni izaslanik predsjednika SAD-a Joe Bidena za Zapadni Balkan Gabriel Eskobar koji prvi put boravi u službenoj posjeti našoj zemlji otkako obavlja ovu funkciju, a u okviru prethodno najavljene posjete Banjoj Luci, održat će sastanak sa predsjednikom SDS-a Mirkom Šarovićem i predsjednikom PDP-a Branislavom Borenovićem.

Escobar je jučer održao pojedinačne sastanke sa članovima Predsjedništva BiH Željkom Komšićem, Šefikom Džaferovićem te Miloradom Dodikom.

Nakon toga sastao se i sa članovima kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamerntarne skupštine Bosne i Hercegovine. Sastanku su prisustvovali predsjedavajući Predstavničkog doma Denis Zvizdić, zamjenici predsjedavajućeg Borjana Krišto i Nebojša Radmović, a iz Doma naroda prisustvovali su zamjenici predsjedavajućeg Bakir Izetbegović i Nikola Špirić, te predsjedavajuća Kluba hrvatskog naroda u Domu naroda Lidija Bradara.

- Svi smo saglasni da rata neće biti i mislim da je to najvažnija poruka koju imamo. To nije poruka koju ćete čuti samo od onih lidera s kojima sam se ja sreo danas, to je poruka koju ćete čuti i od lidera iz regiona - izjavio je Escobar.