EV WEEK- Sedmica hibridnih i električnih vozila uskoro u BiH

.
Budućnost koja je već sada tu i stigla je. Hibridna i električna vozila su važan dio našeg odgovora na klimatske promjene, dekarbonizaciju i očuvanje okoliša za generacije koje dolaze.

 

 

Renomirana kompanija Mervik d.o.o. Sarajevo i Mašinski fakultet u Sarajevu u saradnji sa Sarajevo energy forumom - SEF i partnerima organiziraju Sedmicu električnih vozila – EV WEEK 2024. Ovo će biti prvi veliki, regionalni događaj posvećen hibridnim i električnim vozilima koji se organizira u našoj zemlji.

Elektromobilnost je prisutna i na našim prostorima, ali još je puno otvorenih pitanja za sve one koji žele kupiti i koristiti električna vozila, kao i za autoindustriju, osiguravajuće, finansijske i institucije države kako izgraditi podsticajno i primamljivo okruženje i pomoći veliki iskorak u ovoj oblasti. Tokom EV WEEK-a, pored konferencije sa renomiranim stručnjacima iz BiH, regiona i EU, biće omogućen i prostor- sajam za izlagače gdje će najvažnije kompanije iz autoindustrije, punjača, baterija, softvera, kao i dijelova i ostale infrastrukture vezane za hibridna i električna vozila predstaviti svoja dostignuća i planove za dalji razvoj. Važan dio našeg događaja biće i Sati studentskih ideja, gdje će biti prezentirane i nagrađene najbolje studentske ideje iz oblasti daljeg razvoja ove kreativne i brzorastuće industrije.

 

Posebno će učesnici imati mogućnost i da se direktno informišu sa lica mjesta o najnovijim svjetskim dostignućima koja će biti prezentirana na jednom od najvažnijih svjetskih sajmova automobila – Ženeva 2024, mjesto gdje auto susreće budućnost. Naši partneri će se linkom iz Ženeve uključiti u EV WEEK 2024.

Već je otvorena mogućnost za prijave na Sedmicu električnih vozila, koja će se održati u Sarajevu 26. i 27. februara 2024. godine, a prijave se mogu poslati na info@ev-week.ba i registracija@ev-week.ba.