Evidentirana dva narušavanja javnog reda i mira i jedna saobraćajna nezgoda na području Krajine

.
44 pacijenta su zatražila pomoć Hitne službe Doma zdravlja.

 

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su dva narušavanja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica. Krivičnih djela nema prijavljenih.

Vatrogasna jedinica, prema riječima dežurnog Kapića, nije imala poziva za izlazak na teren…

44 pacijenta su zatražila pomoć Hitne službe Doma zdravlja u ovom gradu. Dva pacijenta su upućena na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Ahmed Riyad Dash, Abdulah Fazlić i Dinko Keserović.

Isporuka električne energije je stabilna. Za danas nema najavljenih radova na elektroenergetskim objektima.

Vodosnabdijevanje je uredno, kažu nam u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

JP Veterinarska stanica Velika Kladuša i danas nastavlja redovnu akciju preventivnog cijepljenja pasa i mačaka protiv bjesnoće za 2023. godinu. Današnji raspored:

  • 8:00h – Šumatac, kod škole
  • 9:00h – Kudići, kod škole
  • 10:00h – Johovica, na autobusnoj stanici kod Bajrektara
  • 11:00h – Donja Vidovska, kod trgovine
  • 12:00h – Gornja Vidovska, kod Sele Jašića
  • 13:00h – Glavica, kod BP „Sestre“.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, ovog jutra se saobraća uz povoljne uslove za vožnju i pojačan promet u blizini gradskih centara. Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu:  Ripač-Dubovsko.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Danas u našoj zemlji jutro pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. U Bosni poslije podne i tokom noći se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab zapadni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 26 do 32 °C.

Svježija noć, uz mirniji san, ugodno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata ne bi trebale biti izražene ni tokom jutra. U drugom dijelu dana sa dolaskom fronte i pogoršanja vremenskih prilika, kod osjetljivijih osoba moguće su umjerene meteoropatske reakcije u vidu glavobolje, reumatskih bolova, nesanice.