Evo koji su pjevači pjevali povodom Dana RS-a: Trebamo li ih bojkotovati?

.
Povodom 9. januara, neustavnog praznika koji se obilježava kao Dan Republike Srpske, u brojnim gradovima manjeg bh. entiteta kao dio proslave bili su organizovani koncerti, a između ostalih na ovim manifestacijama nastupili su Saša Matić, Lexington bend i Jelena Tomašević

Počevši od Banje Luke i Istočnog Sarajeva na trgovima i ulicama gradova entiteta Republika Srpska bile su organizovane različite manifestacije u cilju proslave 9. januara, a prisutne građane zabavljale su poznate regionalne zvijezde.

Pitanje je da li su muzičari koji su sinoć pjevali svjesni šta je 9. januar i zbog čega je sporan. Da li su svjesni kakvi su zločini nastali zbog ciljeva uspostavljenih 9. januara 1992. godine.

U Istočnom Sarajevu bio je najavljen koncert Lexington benda, Dejana Petrovića te Van Gogha, koji na kraju nije nastupio.

Lexington bend je održao koncert na Trgu Srbija, a pjevač Bojan Vasković je za RTV Istočno Sarajevo kazao kako mu je drago što je tu u ovom momentu te kako “slave lijepu stvar“.

“Ja volim da što više ovih datuma za slavlje bude u životu, da širimo ljubav i radost”, poručio je Vasković.

Nakon njih nastupio je Dejan Petrović, srbijanski trubač i izvođač tradicionalne muzike zajedno sa svojim bendom.

Jelena Tomašević gostovala je u Bosanskoj Gradišci prvi put, a za televiziju “Moja Gradiška” kazala je kako joj je drago što je nastupa tu te je čestitala “svim gledaocima slavu i rođendan koji obilježavaju”.

“Dragi moji vidimo se 9. januara na gradskom trgu u Bijeljini povodom dana Republike Srpske”, poručio je Saša Matić uoči koncerta koji je održao u Bijeljini.

Njegov brat Dejan Matić nastupao je u Derventi, dok je Dobojlije povodom 9. januara zabavljao Miroslav Ilić.

Na Trgu Majora Zorana Karlice u Prijedoru nastupila je Riblja Čorba, dok je u Zvorniku koncert održala grupa Legende.