VIDEO: Evo zbog čega je uhapšen Mirsad Topčagić, savjetnik premijera USK

Irena
Službenici SIPA-e po nalogu Tužilaštva USK sprovode nastavak akcije kodnog naziva "Pero", a kako je potvrđeno iz Tužilaštva, slobode je lišen savjetnik premijera Unsko-sanskog kantona Mirsad Topčagić.

Glasnogovornica Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, Irena Marjanović-Čavkić dala je izjavu u vezi akcije koju je danas u jutarnjim satima provela Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), gdje je u zgradi Vlade Unsko-sanskog kantona uhapšen Mirsad Topčagić.

"Osumnjičenom se stavlja na teret da je u maju ove godine koristeći svoj službeni položaj i uticaj pokušao uticati na ministra obrazovanja Unsko-sanskog kantona da pokrene prekršajni postupak protiv Hadžipašić Admira", ističe glasnogovornica Tužilaštva USK.

POGLEDAJTE IZJAVU ZA MEDIJE koju je dala glasnogovornica Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, Irena Marjanović-Čavkić.

U nastavku aktivnosti u okviru predmeta kodnog naziva „Pero“, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu izvršili su pretres na dvije lokacije u USK-u i lišili slobode jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem“ u vezi sa krivičnim djelom „Krivotvorenje isprave“.

Lice lišeno slobode trenutno se nalazi u prostorijama Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona i nad njim je u toku kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predato u dalju nadležnost postupajućem tužiocu.