Fahrudin Radončić: “Dajte mi kanton Sarajevo! Za 4 godine ovo će biti mali Dubai!"

a

Lider SBB BiH Fahrudin Radončić danas je za N1 govorio o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH usljed poteza vlasti u entitetu RS, Miloradu Dodiku, visokom predstavniku i drugim temama.

Komentar na Dodikov sastanak sa Vučićem u subotu?

“Ja mislim da Vučić provodi vrlo temeljito, taktički, strateški, nekoliko godina jednu politika koja nije dobra za BiH, RS, za njega. On pravi dnevne oscilacije kao EKG, ali to je ozbiljan kontinuitet razvlašćivanja državnih institucija. Od Vučića nije mogao dobiti loš savjet kada je u pitanju regionalna stabilnost. Srbiji ne odgovaraju veliki potresi u RS koji bi i Srbiju povukli na dno“, kazao je i dodao:

“Ja ne spadam u političare koji Dodika lako etiketiraju. Sve što se operativno moglo završiti sa RS i Dodikom, mi smo završili”.

“Ja sam pristalica pragmatizma, hajde da riješimo što nije sporno pa ćemo riješavati teže. Mislim da se sa Dodikom trebalo ići drugom strategijom, razgovora, pregovora. Mislim da je Izetbegović nastavio sa svađalačkom politikom. Mislim da stvari treba završavati mudrim strategijama iza scene“, poručio je Radončić.

Da li je kriza ojačala stranke na vlasti?