Fahrudina Radončića ne mogu pokolebati ničiji lobisti

Radončićevo protivljenje tadašnjoj politici potvrđuje naslovna strana ''Bošnjačkog avaza'' od 15. 9. 1993. godine s naslovnim tekstom “HARAKIRI U HOLIDAY INN-u”, koji problematizira zaključke Bošnjačkog sabora.

Povodom tvrdnji gospodina Kurta Bassuenera izrečenih u intervjuu televiziji Al Jazeera Balkans, molimo da u TV programu i na web-portalu, na isti način kako je prenesen predmetni intervju, objavite sljedeće: 

- Povodom tvrdnji da je Fahrudin Radončić bio na “bošnjačkom saboru na strani fildžan-države”, javnost u Bosni i Hercegovini, za razliku od g. Bassuenera, vrlo dobro zna da Fahrudin Radončić uopće nije bio učesnik Bošnjačkog sabora, a javno je istupao protiv održavanja istog, što uopće nije bilo jednostavno u to vrijeme. 

Radončićevo protivljenje tadašnjoj politici potvrđuje naslovna strana ''Bošnjačkog avaza'' od 15. 9. 1993. godine s naslovnim tekstom “HARAKIRI U HOLIDAY INN-u”, koji problematizira zaključke Bošnjačkog sabora. U prilogu Vam dostavljamo kopiju naslovnice i tekst, kao dokaz naših tvrdnji.

 

S obzirom na tendenciozne i potpuno neistinite tvrdnje, istup ovog analitičara, s viškom alkohola u krvi, smatramo još jednim slabim pokušajem obeshrabrivanja Fahrudina Radončića da prihvati kandidaturu za člana Predsjedništva BiH.  

 

S obzirom na to da je Radončić jedini bošnjački političar s kapacitetom zaštite cjelovitosti Bosne i Hercegovine i suprotstavljanja svakom separatizmu, njegova izborna pobjeda porazila bi sve lobiste protiv širenja NATO pakta u našoj regiji i sve populiste koji svojom konfliktnošću svakodnevno nanose štetu našoj državi i našem narodu.

Stavovi g. Bassuenera plod su zle namjere i pokušaji prljave predizborne diskvalifikacije, pa će zbog svega izrečenog ovaj slučaj, kako prema Al Jazeeri, koja neodgovorno daje prostor pojedincima vrbovanim za klevete, tako i prema g. Bassueneru, svoj epilog imati na nadležnom sudu u Bosni i Hercegovini i Sjedinjenim Američkim Državama.