Faruk Kapidžić: Bakir me lično zvao da budem ministar

asd
"Uvaljen" sam bio u ratu, tako da mi ni sad ovo nije ništa novo, kazao je ministar protsornog uređenja KS-a.

Svoj mandat na dužnosti ministra prihvatam kao ratnu obavezu, ni u ratu se nisam izvlačio pa nisam ni sad, kazao je Faruk Kapidžić, sarajevski arhitetka i ministar prostornog uređenja Kantona Sarajevo.

Gostujući na Face tv-u objasnio je kako je došlo do toga da bude imenovan za ministra.

- Kad se trebala imenovati Vlada, na fakultetu su tražili nekog iz struke da preuzme mjesto ministra prostornog uređenja. Bilo je tu i drugih profersora kojima je ponuđeno ovo mjesto, a ne samo meni, međutim niko nije htio da to prihvati. Onda me je Bakir Izetbegović lično nazvao i ponudio mi da budem ministar. Vidio sam to kao priliku da se struka bavi ovim problemima na kojima radim, tako da sam prihvatio, kazao je Kapdžić.

Rekao je kako svoju ministarsku poziciju prihvata jednako kao što je prihvatio i ulogu vojnika u Armiji RBiH u toku rata, odnosno da treba izvršiti zadatak koji mu je postavljen. 

- Ne smeta mi to što izgleda kao da sam "uvaljen", i u ratu sam bio "uvaljen" pa šta? Sada mnogi govore ne valja ovo ili ono, volio bih da mi je u ratu bio neko ko će mi reći da nešto radim pogrešno. Kada sam dolazio u ovo ministarstvo mislio sam da se ne može uraditi ništa za tri godine, koliko je ostalo do kraja mandata. Međutim kada sam se počeo baviti problemima vidim da se mnogo toga može uraditi, izjavio je Kapidžić.

Napomenuo je kako bi u vladama trebali sjediti iskusni i stručni ljudi.

- Ne može biti ministar neko bez iskustva odnosno da mu bude prvo zaposlenje u životu to da bude ministar, poručio je Kapidžić