Filmska potjera u Beču: Srbijanski državljanin (34) drogiran i bez vozačke izazvao niz sudara

.
Nakon tog incidenta, u kojem je povrijeđeno nekoliko osoba, muškarac koji je izazvao niz udesa je uhapšen

Državljanin Srbije je u Beču izazvao niz saobraćajnih nesreća, dok je pod utjecajem narkotika i bez vozačke dozvole, bježeći od policije. Za to vrijeme, povrijeđene su tri osobe, pišu Nezavisne novine.

Srbijanski državljanin je igonirsao nekoliko crvenih svjetala, udario je biciklistu, a potom se sudario s vozilom koje mu je išlo u susret, nakon čega je odletio na trotoar.

Pukom srećom izbjegnuta je tragedija, jer su policajci, koji su se našli na licu mjesta, skočili u stranu.

Nakon tog incidenta, u kojem je povrijeđeno nekoliko osoba, muškarac koji je izazvao niz udesa je uhapšen, prenose tamošnji mediji. 

Potjera kroz Beč

Prilikom rutinske provjere, službenici su htjeli zaustaviti Srbijanca u blizini Gaudenzdorferovog pojasa u Majdlingu oko 20:30 sati, ali je vozač ignorisao znak za zaustavljanje i pobjegao je u grad. 

Prošao je nekoliko glavnih saobraćajnica koje su veoma prometne. 

Na raskrsnici Ajhenštrase i Gaudenzdorferovog pojasa, policijska vozila su blokirala sve tri trake, a 34-godišnjak je i dalje nastavio juriti ka stajaćoj koloni.

Policajci su ponovo pokušali zaustaviti vozača, ali je on skrenuo na trotoar. Uspjeli su izbjeći sudar skokom u stranu. 
Bahati vozač je potom prošao kroz crveno svjetlo i oborio biciklistu, koji je zadobio teške tjelesne povrede.

On je nastavio ka glavnoj željezničkoj stanici, a u zoni raskrsnice je Landštraser Belt i Jackuingasse, muškarac je uletio u saobraćaj iz suprotnog smjera i oštetio automobil.

Nedugo nakon toga udario je u vozio u kojem su sjedile četiri osobe. 

Samo je sudar zaustavio bjekstvo srbijanskog državljanina.

Uhapšen je 

Usljed sudara teže je povrijeđena 52-godišnja žena, a lakše 28-godišnji putnik. Oboma je bečka profesionalna spasilačka služba pružila hitnu medicinsku pomoć i odvezli su ih u bolnicu.

Odmah nakon sudara, 34-godišnjak i njegov još nepoznati putnik pobjegli su peške. Međutim, vozač je poslije kraće potjere zaustavljen. I sam se žalio na bol u ramenu, ali je odbio pregled.

Muškarac je privremeno uhapšen. Prijavljen je zbog sumnje da je počinio otpor državnim organima, nanio teške tjelesne povrede nekoliko osoba, namjerno ugrožavanje zajednice i povredu Zakona o opojnim supstancama kao i više upravnih prekršaja. Njegovo ispitivanje je još uvek bilo na čekanju u subotu i zadržan je u policiji.

Velika šteta

Samo srećom i opreznim ponašanjem ostalih vozača i pješaka, nije bilo više saobraćajnih nezgoda, napisala je policija u subotu.

Prilikom bjekstva, Srbijanac je oštetio i nekoliko parkiranih vozila.

U automobilu je pronađena manja količina biljke kanabisa. Registarske tablice koje su bile pričvršćene za vozilo za bjekstvo su ukradene.

Da li je muškarac zakoniti vlasnik vozila za bjekstvo, predmet je istraga. Nije imao vozačku dozvolu. Ljekar je dijagnostikovao da 34-godišnjak boluje od zavisnosti.