FK Sarajevo dogovorio utakmicu sa srbijanskim superligašem, Sablić otkrio šta je Uprava kluba tražila od njega

123
Fudbalski klub Sarajevo će u okviru sedmog kola Premijer lige BiH odmjeriti snage sa Širokim Brijegom.

Utakmica se igra u petak, a Bordo tim će tražiti četvrtu uzastopnu pobjedu. 

Trener Goran Sablić najavio je utakmicu protiv svog bivšeg kluba, a iskoristio je priliku i da se osvrne na velike probleme sa igračkim kadrom koje Sarajevo ima s obzirom da još nisu registrovali veliki broj igrača.

- Nije to lak period za igrače, došli su sa namjerom da nastave karijeru, da igraju za sebe i za ekipu. Trudimo se i sa njima dodatno raditi i održavati formu, razgovorom ih držati. U reprezentativnoj pauzi ćemo održati utakmicu 4. septembra u subotu sa Novim Pazarom tako da i oni osjete utakmicu i da hvataju formu nakon određenog perioda. Tražimo pojačanja, nije lagano jer je završio prelazni rok. Nije ih lako naći, nemam potrebu dovoditi samo da dovedem, nije mi to namjera, dovest ćemo ako se nešto ukaže odnosno što bi bilo dobro za klub i za ekipu, poručuje Sablić i dodaje:

- Imamo određenu kvotu stranaca koja može participirati u utakmici, nemamo ih puno, ali ako dovodimo stranca on mora biti pojačanje. Nezgodno je tražiti stranca kada ne možeš koristiti ni ove koje imaš. Ono što bih apostrofirao u mojim razgovorima sa Upravom, njihov akcenat je bio na afirmaciji mladih igrača, imamo dobre potencijale koji su izašli iz Akademije, pokušavamo ih ubaciti u prvi tim i to je dio kluba kojem ne želim zatvoriti vrata. Njih je situacija izabrala na jedan način, ali to je i urađeno planski jer je prioritet kluba da afirmišemo mlade igrače, jasan je trener Sarajeva.