Florentino Perez: “Raul i Casillas su najveće prevare u historiji Reala”

asa

Procurio je audio snimak iz 2006. godine u kojem možemo čuti loše mišljenje predsjednika Reala Florentina Pereza o legendama ovog kluba Ikeru Casillasu i Raulu Gonzalezu.

Predsjednik Kraljevskog kluba nije bio oduševljen ovim fudbalerima za koje je smatrao da ne zaslužuju status koji su imali u Madridu.

“Šta da kažem, Casillas nije standardni golman Reala. Nikada to nije ni bio”, rekao je Perez u transkriptu koji je objavio “El Confidential”.

“On je naš veliki promašaj. Problem je što ga ljudi obožavaju, vole ga, pričaju s njim, mnogi ga brane. Ali, on je jedna od najvećih prevara u historiji Reala. Dvije najveće prevare u historiji ovog kluba su, prvo Raul, a onda Casillas”, izjavio je navodno Perez.

 

Perez je u objavljenom transkriptu imao loše mišljenje i o drugim igračima u klubu.

“Igrači su veoma sebični, ni za šta ne možete da se oslonite na njih. Ako to uradite, izdat će vas, razočarati, smiješni su. Ne vidim dobre igrače u ovom klubu”, zaključio je Perez.

Pomenuti komentari su nastali 2006. godine nakon što je Perez smijenjen sa funkcije predsjednika Reala, a za takvu sudbinu najviše je krivio Raula.

Predsjednik Reala se oglasio ovog utorka saopštenjem u kom je naveo da su citati izvučeni iz konteksta i da sa advokatima razmatra mogućnost da tuži “El Confidential”.

“Objavljeni citati su dio razgovora koji je tajno snimio gospodin Jose Antonio Belan i koji već godinama bezuspješno pokušava da proda snimak. Čudi me da ih je El Confidential objavio danas, s obzirom na vrijeme koje je prošlo. To su izolovani citati, koji su bili dio razgovora, i izvučeni su iz konteksta. Činjenica da su objavljeni sada, mnogo godina poslije tog razgovora, pokazuje da je to učinjeno zbog toga što sam bio jedna od pokretačkih snaga Superlige”, objasnio je Perez.