Fondacija “Izvor nade”: Konkurs za dodjelu studentskih stipendija

Fondacija “Izvor nade” Sarajevo raspisuje konkurs za dodjelu stipendija u akademskoj 2017/18. godini za koje finansijska sredstva osigurava Fondacija “Izvor nade” Sarajevu.

Stipendije se dodjeljuju za školsku 2017/18. godinu, počevši od 1. oktobra 2017. do 30. jula 2018. godine. Stipendije se realiziraju na način da se budućim studentima prve godine subvencioniraju troškovi smještaja i ishrane za vrijeme školske 2017/18. godine (oktobar – juli) u studentskim domovima (smještajnim kapacitetima) Fondacije “Izvor nade“, što podrazumijeva boravak studenata/studentica u studentskim domovima tokom trajanja ugovora o stipendiranju.

Cijena smještaja i ishrane u domovima Fondacije iznosi 250,00 KM. Studentima koji na osnovu konkursa ostvare pravo na stipendiju se umanjuje se iznos participacije za smještaj i ishranu, što podrazumijeva da su mjesečni iznosi koje će plaćati studenti u rasponu od 0 KM do 250 KM, u zavisnosti od iznosa ostvarene stipendije koja se utvrđuje na osnovu općih kriterija i uvjeta za dodjelu stipendije.

Opći kriteriji i uvjeti koji prethode dodjeli stipendija budućim studentima su:

  • uspjeh tokom srednjoškolskog obrazovanja, odličan ili vrlodobar uspjeh (prosjek ocjena I, II, III, IV razred);
  • primjerno vladanje tokom sve četiri godine,
  • vannastavne aktivnosti i takmičenja,
  • razgovor koji se obavlja s kandidatom u prostorijama Fondacije,
  • učenici generacije ostvaruju pravo na 50 % sipendije uz intervju i navedene kriterije.

Nakon prijave kandidati će dobiti listu potrebnih dokumenata koje će trebati donijeti na intervju.

Način prijave:

  • pravo prijave na Konkurs imaju svi učenici završnih razreda srednjih škola;
  • prijave se vrše putem online aplikacije klikom OVDJE.

Sve dodatne informacije u vezi s načinom prijave na Konkurs dostupne su ovdje i putem e-mail adrese: stipendija@izvornade.com.

Rok za prijavu:

Konkurs je objavljen na web stranici Fondacije “Izvor nade“ 15. maja 2017. godine. Posljednji dan za prijavu je 30. juli 2017. godine.

Ostalo:

Konkurs se odnosi isključivo na studente koji planiraju boraviti u jednom od studentskih domova Fondacije “Izvor nade“ i koji planiraju studirati na jednom od sarajevskih univerziteta.

(Cazin.NET)