(FOTO) Bihaćki gradonačelnik povodom Ramazanskog Bajrama danas posjetio muftiju Bihaćkog

Bihać
Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić posjetio je danas povodom Ramazanskog Bajrama Mehmeda ef. Kudića, muftiju Bihaćkog, a sastanku su prisustvovali i čelni ljudi Medžlisa Islamske zajednice Bihać, predsjednik Samir Bećirspahić i Mensur ef. Ćehić, glavni imam.

Posjeta muftiji Kudiću bila je prilika da se sumira dosadašnja saradnja Grada Bihaća sa Islamskom zajednicom u BiH, a posebno u svijetlu aktuelne pandemije koronavirusa u našoj zemlji.

“Islamska zajednica i naši imami ponijeli su se odgovorno od prvog dana pandemije koronavirusa i prenosili sve one bitne poruke koje su se odnosile na sprečavanje širenja zaraze u našem gradu i državi. Bili su podrška nama koji obnašamo vlast i koji smo zajedno sa građanima nosili teret ove pandemije. Mi ćemo i u narednom period zajedno sa Islamskom zajednicom realizirati sve one projekte koji imaju za cilju pomoć široj društvenoj zajednici, kao što smo to radili i do sada i to kroz pomoć izgradnji nove zgrade Medžlisa IZ Bihać, te buduće rekonstrukcije zgrade muftijsta u Bihaću” – kazao je gradonačelnik Fazlić

Istaknuvši da je posjeta gradonačelnika Bihaća prva zvanična posjeta muftijstvu od početka pandemije koronavirusa u našoj zemlji, muftija Kudić istakao je da će Islamska zajednica u Bihaću i USK-a uvijek biti partner lokalnim zajednicama i svim ljudima dobrog srca, kako bi smo, dodaje muftija, zajedno prevazišli sve probleme s kojima se građani susreću svaki dan.

“Hvala Gradu Bihaću na organiziranju i prigodne svečanosti povodom Bajrama na Brekovici, ali i podršci našim imamima koji su pokrenuli akciju sjetve na otoci u MZ Bakšaiš. Svaka pomoć koja je iskrena i koja zbližuje ljude i pomaže onima kojima je pomoć potrebna itekako je dobro došla i uvijek ćemo biti partner i podrška svim projektima koji će pomoći društvu u cijelini” – kazao je muftija Kudić.