FOTO: ´Krajišnici´ i ´Dirhem´ podijelili 400 bajramskih paketa širom USK-a

f
Udruženje "Krajišnici domovine i dijaspore" i Humanitarna organizacija "Dirhem" i ove godine su organizirali podjelu bajramskih paketa građanima na području opština USK-a.

Šesta je godina ove već tradicionalne zajedničke aktivnosti koju organizujemo kao predbajramsku akciju u toku mubarek mjeseca ramazana, a ovog puta smo u Krajini podijeliti više od 400 prehrambenih paketa ukupne vrijednosti od 24.868,23 KM.

Paketi su uručeni našim sugrađanima u krajiškim gradovima Velikoj Kladušu, Cazinu, Bužimu, Bos. Krupi, Bihaću i Sanskom Mostu.

Naši aktivisti su se potrudili da pomoć stigne do potrebnih porodica sa više članova, onima bez stalnih novčanih primanja, samohranim majkama, starim i bolesnim osobama, porodicama demobilisanih porodica i drugima.  

Drago nam je da smo bili u prilici ovim vrijednim bajramskim poklonima uljepšati bajramske dane za veliki broj porodica i naših potrebnih sugrađana.

Molimo Uzvišenog Allaha da sve aktiviste neizmjerno nagradi za veliki trud kojeg su uložili da dođu do mnogobrojnih mjesta i do udaljenih porodica!

Također, molimo Allaha dž.š. da najljepšom nagradom obraduje i sve donatore koji su i ove godine učestvovali u akciji i njome dali vrijednu i značajnu pomoć za potrebne građane u USK.

Izvor: