fbpx (FOTO) Posjeta spomen sobama koje su opremili Bišćani Mehrudin Dedić i Osman Sulić

(FOTO) Posjeta spomen sobama koje su opremili Bišćani Mehrudin Dedić i Osman Sulić

Home

(FOTO) Posjeta spomen sobama koje su opremili Bišćani Mehrudin Dedić i Osman Sulić


U sklopu obilježavanja Dana branilaca Bihaća, bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić zajedno sa ratnim komandantima Hamdijom Abdićem i Mirsadom Selmanovićem, obišao je spomen sobe koje su vlastitim sredstvima i neizmjernim trudom osmislili i opremili nekadašnji pripadnici 5.korpusa Armije R BiH Mehrudin Dedić i Osman Sulić.

Zahvalivši se Suliću i Dediću na entuzijazmu i želji da otrgnu od zaborava dešavanja iz odbrambeno-oslobodilačkog rata, gradonačelnik Fazlić kazao je da nakon 22. godine od završetka rata konačno došlo vrijeme da se pokrene priča o izgradnji spomen sobe bihaćkih brigada, odnosno učenika odbrane tadašnjeg Bihaćkog okruga.

Spomen sobaSpomen soba

„Mi trebamo da budemo zahvalni svima onima koji na ovaj i sličan način baštine tradiciju Armije RBBiH i omogućavaju da mladi naraštaji se upoznaju sa sa istorijom,odnosno da upoznaju ko je branio naš grad i državu BiH. Ono što mi kao vlast moramo učiniti jeste sistemski rješiti pitanje izložbenog prostora koji bi na jednom mjestu okupio sve eksponate iz odbrambeno-oslobodilačkog rata“-kazao je gradonačelnik Fazlić.

Spomen soba

Podršku namjeri gradskih vlasti da sistemski rješe izložbeni prostor u narednom periodu dali su i ratni komandanti Mirsad Selmanović i Hamdija Abdić, koji su istakli da Sila nebeska zaslužuje spomen sobu koja će narednim generacijama prenositi poruku da je 5.korpus Armije R BiH odbranio tadašnji Bihaćki okrug, a kasnije krenuo u oslobađanje države BiH.

 

(Izvor: KABINET GRADONAČELNIKA)

Tagovi
Topic
Objavio: Pon, 12/06/2017 - 15:23

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top