fbpx (FOTO) Težak život 89-godišnjaka bez ikoga svoga: Kuduzović živi u napuštenoj lovačkoj kući kod Ostrošca

(FOTO) Težak život 89-godišnjaka bez ikoga svoga: Kuduzović živi u napuštenoj lovačkoj kući kod Ostrošca

Home

(FOTO) Težak život 89-godišnjaka bez ikoga svoga: Kuduzović živi u napuštenoj lovačkoj kući kod Ostrošca


Fehim Kuduzović je starac od 89 godina i nema nikoga od porodice, a živi u napuštenoj lovačkoj kućici na ivici šume u blizini Ostrošca.

Objava na FB-u

Za njega su Krajišnici saznali putem objave na Facebook profilu koju je napisao Bišćanin Irfan Piralić. 
 
- Dragi prijatelji, pišem vam s razlogom. Drug mi je poslao slike ovog dide koji živi u ovakvim uvjetima, a ima 89 godina. Živi u ovoj napuštenoj lovačkoj kući. On ne prosi, ali, ako mu neko može pomoći, bilo bi dobro. Nema struje, pa namirnice koje se trebaju kuhati ne mogu pomoći -
napisao je, između ostalog, Piralić. 

Piralićev drug, Cazinjanin Dino Bajrić je sasvim slučajno šetajući naišao na usamljenu lovačku kuću i starca u njoj. Ubrzo je, zahvaljujući Bajriću i Piraliću, pokrenuta akcija za pomoć Kuduzoviću.

Mladići i djevojke kupili su Fehimu prehrambene namirnice koje nisu kvarljive, zatim higijenske potrepštine i odjeću te silno obradovali starca koji je zaplakao, ali je suze ubrzo zamijenio osmijehom zahvalnosti.

Kompletan obrok

- S obzirom na to da Fehim ne zna raspolagati novcem, mi smo mu uplatili 76 obroka u iznosu od 380 KM u restoranu „Stari Grad“ na Ostrošcu, koji se nalazi u blizu lovačke kućice. Kompletan obrok uključuje supu, glavno jelo s prilogom, salatu i kolač, a kafom ga časti vlasnica restorana. Sada će imati barem svaki dan nešto kuhano, doduše, to je za dva i po mjeseca. Ostavili smo mu i nešto novca da ima za autobus kako bi otišao ljekarima u Cazin – ispričali su humani mladići.

obrok

Kauč umjesto klupe

Mladi ljudi su djelimično obnovili i uredili lovačku kućicu pa, umjesto drvene klupe na kojoj je starac spavao, sada ima kauč. Donijeli su mu i sto i stolice te kupili posuđe. I dalje će pratiti Fehimov život i biti mu od pomoći.

klupakauc

 

(Izvor: Avaz.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Pet, 23/06/2017 - 09:09

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top