(FOTO) U blizini Mrkonjić Grada nalazi se prekrasna eko zona s drvenim bungalovima i šumom

asd
Previše obveza, prenatrpan dnevni raspored na poslu, svakodnevne, nepredviđene situacije s kojima se iz dana u dan suočavamo, često nas navode da se poželimo maknuti negdje gdje nema buke, nepotrebnih informacija i stresa.

Ukoliko živite u Bosni i Hercegovini, za dolazak do jedne takve destinacije neće vam trebati putovnica. Nalazi se na tri sata vožnje od Mostara ili Sarajeva, te na sat i pol od Banja Luke.

Ekološka zona Zelenkovac smještena je u srcu šume na 880 m.n.v. u selu Podrašnica, općina Mrkonjić Grad. Čak ju je u svojim objavama na društvenim mrežama spominjao i rocker Alice Cooper koji se divio ovoj mističnoj ljepoti i pozivao na boravak u drvenim brvnarama, što je dodatno populariziralo ovo šumovito mjesto.

Bajkovit ambijent, zimzeleno drveće, žubor potoka i drveni mostići tijekom godine privlače turiste iz cijelog svijeta. Tu možete čuti samo cvrkut ptica i zvukove iz prirode što je velika privilegija nakon dolaska iz užurbanog tempa.

Kako smo istražujući online saznali, cijelo ovo čarobno mjesto nastalo je na ideji jednog čovjeka, umjetnika Bore Jankovića koji je prije 30-ak godina tražio mjesto na osami koje će ga inspirirati na umjetničko stvaranje. Upravo na mjestu gdje je bila smještena očeva stara vodenica, nastao je i njegov umjetnički atelje.

Tako su uskoro nastali i drveni bungalovi posebno privlačni turistima koji u njima odmaraju dušu i tijelo, spavajući na drvenim krevetima u sobama ili vrećama za spavanje u potkrovlju. Prilikom gradnje, ovaj vizionar je koristio materijale koje je imao pri ruci: kamen, drvo i slamu.

Odlučite li se posjetiti ovo tajanstveno mjesto, uživati ćete u hrani pripravljenoj na ognjištu, šetnji šumom ili se fotografirati pored drvenih mlinova. Ako više volite aktivni odmor, pridružite se igri bacanja kamena, hodanju po trupcima, berite gljive ili sudjelujte na festivalu graha i ubranih šumskih plodova.

Ukoliko ovih dana trebate odmor i razgovor, potražite majku prirodu. Upravo je ona pravi stručnjak za rješavanje stresa i napetih misli. Unutar sebe potaknite pozitivne vibracije i relaksirajte svoje unutrašnje ja. Bit ćete zahvalni sami sebi i napuniti ćete baterije za nove životne izazove i zadatke koji vas čekaju po povratku doma.