Automatski google oglasi

Gavrankapetanović: Ne pripadam stranci, Radončić me zamolio da pomognem

asdasdasdasd
Prof.dr. Ismet Gavrankapetanović je kazao da bi početkom jula trebao stupiti na dužnost v. d. direktora Opće bolnice "Abdulah Nakaš".

"Jedan od mojih osnovnih uslova je bio da nastavim svoju praksu kao ljekar u operacionoj sali, što je najvažnije sa pregledima također, i taj odjeljenski bolnički dio koji je ustvari moj život. Bez toga ja ne mogu zamisliti ništa drugo. Također ću uzimati jedan broj dežura. Sakib nam određuje dežure. On određuje kad ćete na odmor, ali pravdeno i pošteno to radi", rekao je Gavrankapetanović. 

Upitali smo ga da li će zadržati Sakiba, ali i ostali kadar u Općoj bolnici. 

"Niko ne treba strahovati. Ja sam tu jedan među jednakim, u ovom trenutku da pomognem našoj bolnici. Ne samo da ne trebaju strahovati, nego ja uvijek volim, takav smo odnos i gore na Ortopediji gajili. Uvijek volim da čuje suprotno mišljenje. Te jako bitno, zato što onda budem pametniji. Sjećam se jednog mladog kolege, i nikad se nije slagao sa mnom i meni je to drago bilo. Ja volim diskusiju i razgovore", kazao je Gavrankapetanović. 

Što se tiče korone, istaknuo je da je situacija u Općoj bolnici stabilna.

"Imamo uređen vrlo kvalitetan sistem ulaska u bolnicu, izvanredne ljekare, sestre i tehničare koji rade dobro posao. Treba biti oprezan i slušati upute kriznog štaba i mislim da će ako Bog da to biti dobro", rekao je Gavrankapetanović. 

Interesantno je da mu je podršku dala i SDA, odnosno njihova članica u Upravnom odboru.

"Naravno, to je meni veliko priznanje, da je pet članova Upravnog odbora glasalo za mene. Oni dolaze iz četiri različite partije i čini mi to jednu obavezu više. Glasala je i članica SDA za mene i to je bio jedan konsenzus", rekao je Gavrankapetanović. 

Ispričao je kako se uopšte prijavio na konkurs.

"To je bio konkurs za vrijeme pandemije i niko se nije prijavio. I to je došlo do par mojih kolega koji su diskutovali sa mnom, i tad se pojavila situacija gdje je mene uvaženi gospodin Fahrudin Radončić pozvao i u jednom trenutku mi rekao  - ja bih zamolio da pomogneš bolnici i zdravstvu i puno bi nam značilo ako bi to uradio", ispričao je Gavrankapetanović,  i dodao:

"Bio sam iskren, a ja ne pripadam ni jednoj političkoj partiji".

Opširnije u videu uskoro.

Izvor: